Η πάρα πολλή αγάπη είναι κακό πράγμα τελικά. Οι αξιωματούχοι της πόλης του Παρισιού είναι εξοργισμένοι με τους εραστές που σφραγίζουν το πάθος τους βάζοντας λουκέτα σε όποιο σημείο κάθε γέφυρας της πόλης μπορούν, πετώντας τα κλειδάκια στον Σηκουάνα,  και αποφάσισαν να απομακρύνουν 45 τόνους κλειδαριές την επόμενη εβδομάδα.

 

Κυρίως στην Pont des Arts, το βάρος της αγάπης είναι ασήκωτο και η γέφυρα κοντεύει να λυγίσει από το βάρος μιας τέτοιας αφοσίωσης, ενώ οι αρχές είναι απελπισμένες από αυτή την τουριστική τρέλα. Πέρσι ένα μέρος της γέφυρας κατέρρευσε από των βάρος των λουκέτων. Πλαστικά πάνελς τοποθετούνται σε κατάλληλες θέσεις ώστε να αποτρέψουν τους εραστές, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε μια καμπάνια που ενθαρρύνει τις σέλφις αντί του να κρεμάνε στις γέφυρες μια κλειδαριά.

 

 

 

Όπως φαίνεται, κανένας δε θα συμμορφωθεί γιατί δε μπορεί τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της αληθινής αγάπης. Τώρα και η Pont de l'Archeveche μπροστά από τον καθεδρικό ναό Notre Dame  πλημμυρίζει  με λουκάτα, ενώ  αδέσποτα λουκέτα μπορεί συχνά να εντοπιστούν και σε άλλα σημεία της πόλης.

 

Από τη Δευτέρα αρχίζει η επιχείρηση απομάκρυνσης των λουκέτων, κυρίως για την ασφάλεια των τουριστών στην υπερφορτωμένη Pont des Arts. Στις  μεταλλικές σχάρες της γέφυρας θα εγκατασταθούν έργα τέχνης. Οι τουρίστες εκφράζουν τα παράπονά τους και προτείνουν πολλές λύσεις όπως το να μαζευτούν όλα τα λουκέτα και να φτιαχτεί ένα γλυπτό που να υπενθυμίζει την πόλη του έρωτα και του ρομαντισμού.

 

Η τάση αυτή ξεκίνησε το 2008 και κανένας δεν ξέρει από που ξεκίνησε η ιδέα,  αλλά τα λουκέτα που φέρουν τα αρχικά εραστών είναι μια μανία που  έχει εξαπλωθεί από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στο Μαρακές και  την Κίνα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr