Σταμάτησε προσωρινά τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού η ΒΡ

Σταμάτησε προσωρινά τη διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού η ΒΡ Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου η εταιρία ΒΡ κατάφερε να σταματήσει  τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού με τη βοήθεια ενός νέου καλύμματος που τοποθετήθηκε στην πετρελαιοπηγή κατά τη διάρκεια κρίσιμης δοκιμής που κράτησε 48 ώρες. Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα χαρακτήρισε την εξέλιξη θετικό μήνυμα, επισήμανε ωστόσο ότι πρόκειται απλά για μια δοκιμή. Το ίδιο συγκρατημένα εμφανίστηκαν και τα στελέχη της πετρελαϊκής:  «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είναι βέβαια μια πολύ ωραία εικόνα, όμως είμαστε ακόμα μακριά από τον τελικό μας στόχο», είπαν καθώς αναμένεται να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την αντοχή του νέου καλύμματος και τον κίνδυνο διαρροής από άλλα σημεία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM