Τον σκότωσαν επειδή είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης

Τον σκότωσαν επειδή είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης Facebook Twitter
0

Τρείς φανατικοί ισλαμιστές επιτέθηκαν με μαχαίρι και σκότωσαν έναν πολίτη που ήταν ντυμένος Αη Βασίλης στην πρωτεύουσα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας του Τατζικιστάν , επειδή γιόρταζε με ορθόδοξο τρόπο την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο  24χρονος Parviz Davlatbekovwar μαχαιρώθηκε την ώρα που πήγαινε ντυμένος Αη Βασίλης να δώσει τα δώρα την οικογένεια του και πέθανε αργότερα σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Οι μάρτυρες είπαν ότι οι φανατικοί μουσουλμάνοι επιτέθηκαν ουρλιάζοντας στον 24χρονο. Ριζοσπάστες ισλαμιστές στη χώρα της κεντρικής Ασίας, όπου λόγω σοβιετικού παρελθόντος τα δώρα τα έφερνε ο Αη Βασίλης,  είχαν καλέσει τους πολίτες να μη γιορτάσουν ορθόδοξα τα Χριστούγεννα.

Το Τατζικιστάν είναι επισήμως  κοσμικό κράτος, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των 7.700.000 κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Ο πρόεδρος της χώρας προσπάθησε με νόμους να περιορίσει τον ισλαμισμό κλείνοντας θρησκευτικά σχολεία, όμως οι επικριτές του λένε ότι είναι ο ίδιος που με τη φτώχεια που έχει φέρει η διακυβέρνηση του στη χώρα, οδηγεί τον κόσμο στους ριζοσπάστες ισλαμιστές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM