Πλησιάζει η "νεκρανάσταση" των Μαμούθ

Πλησιάζει η "νεκρανάσταση" των Μαμούθ Facebook Twitter
9

Tα μαμούθ ετοιμάζονται για επιστροφή στη Γη, μετά από σχεδόν 3000 χρόνια χάρη σε μια ομάδα αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι κατάφεραν για πρώτη φορά κατάφεραν να εισάγουν επιτυχώς δεκάδες γονίδια ενός μαμούθ στο DNA ενός σημερινού αφρικανικού ελέφαντα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον διακεκριμένο καθηγητή γενετικής George Church , ο οποίος έχει συχνά προκαλέσει θόρυβο με τις τολμηρές πρωτοβουλίες του, πήραν δείγμα DNA από μαμούθ που είχε βρεθεί διατηρημένο στoν Αρκτικό κύκλο και απομόνωσαν 14 γονίδια που είναι διακριτά από εκείνα του σημερινού συγγενούς τους, του ελέφαντα.

Στη συνέχεια, δημιούργησαν στο εργαστήριο αντίγραφα από αυτά τα γονίδια του μαμούθ και μετά τα εισήγαγαν στο γενετικό υλικό ενός ελέφαντα, αντικαθιστώντας αντίστοιχα γονίδια. Τα νέα γονίδια του μαμούθ λειτουργούν φυσιολογικά μέσα στον ελέφαντα, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες «Ντέιλι Μέιλ» και «Τέλεγκραφ».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Σύμφωνα με το άρθρο, τα μαμούθ εξαφανίστηκαν πριν 3.000 χρόνια. Δηλαδή μετά τον Τρωικό πόλεμο.Ή μετά τον Μινωικό πολιτισμό.Ή μετά τον Μυκηναϊκό πολιτισμό. Ή κατά τον πρώτο ελληνικό αποικισμό.Τι δεν πάει καλά?
Από όσο γνωρίζω, τα μαμούθ συνυπήρξαν με τους πρώτους Homo Sapiens, δηλαδή τουλάχιστον πριν 10.000 χρόνια, ενώ ένα υποείδος του υπήρχε και πιο μετά στην ήπειρο της Αμερικής λόγω της αργοπορημένης άφιξης των σύγχρονων ανθρώπων μέσω του Βερίγγειου πορθμού κατά την τελευταία περίοδο των παγετώνων όπου η στάθμη της θάλασσας το επέτρεπε.
Eχεις απόλυτο δίκιο, αλλά τότε μιλάμε για συγκεκριμένο είδος που είναι ένα μαμούθ-νάνος που ελάχιστη σχέση έχει με τα μεγάλα μαμούθ που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Είναι σαν να λέμε ότι θα ξαναφέρουμε στη ζωή έναν καρχαρία (που όλοι ξέρουμε πως είναι ένας καρχαρίας) και τελικά δημιουργούμε ένα σαλάχι.
άντε και με δεινόσαυρους σε λίγο καιρό... αντί να επαναφέρονται στην ζωή είδη που χάθηκαν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, μήπως να κοιτάξουμε πως θα σώσουμε αυτά που εξαφανίζουμε καθημερινά;