Αριθμός-ρεκόρ για φυλακισμένους δημοσιογράφους μέσα στο 2011

Αριθμός-ρεκόρ για φυλακισμένους δημοσιογράφους μέσα στο 2011 Facebook Twitter
0

Το θλιβερό ρεκόρ των τελευταία δέκα χρόνων έσπασε φέτος ο αριθμός των φυλακισμένων δημοσιογράφων μιας και 179 δημοσιογράφοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή- ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι το 2000 υπήρχαν 81 φυλακισμένοι δημοσιογράφοι. Τα θλιβερά πρωτεία τα έχει φυσικά το Ιράν (42) και ακολουθεί η Ερυθραία (28), η Κίνα (27), η Βιρμανία (12),το Βιετνάμ (90), η Συρία και η Τουρκία (8 η καθεμία), η Αιθιοπία (7) και το Ισραήλ μαζί με τα κατεχόμενα (7). Τους αριθμούς έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικάνικη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Committee to Protect Journalism (CPJ) που δημιουργήθηκε το 1981 για να προστατέψει τους δημοσιογράφους διεθνώς, ειδικά εκείνους που κάνουν τη δουλειά τους σε δικτατορικά καθεστώτα. Το νούμερο έχει ανέβει κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με παλιότερα χρόνια και έχει επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Αποφασιστικό ρόλο στο νούμερο αυτό έχουν παίξει οι πολύ μεγάλοι αριθμοί φυλακισμένων δημοσιογράφων σε Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική. Να υπενθυμίσουμε επίσης πως από το 1992 έχουν πεθάνει 890 δημοσιογράφοι διεθνώς . Για περισσότερα στοιχεία εδώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM