H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας καταργεί τη γούνα ανκορά από τα προϊόντα της

H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας καταργεί τη γούνα ανκορά από τα προϊόντα της Facebook Twitter
0

Η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας και μητρική εταιρεία των καταστημάτων Zara και Massimo Dutti, υπέκυψε στις πιέσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων και παύει να πουλά ρούχα κατασκευασμένα από ανκορά σε περισσότερα από 6.400 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Ως μέρος της δέσμευσης της εταιρείας, χιλιάδες παλτό και πουλόβερ που βρίσκονται στις αποθήκες της θα σταλούν στους Σύριους πρόσφυγες στο Λίβανο.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από πιεστικές συνομιλίες με την Peta η οποία είχε κάνει μια αποκαλυπτική έρευνα για τις σοκαριστικές μεθόδους συλλογής του μαλλιού από τα κουνέλια στις φάρμες. Η Peta είχε καταφέρει να βιντεοσκοπήσει την βαρβαρότητα που εξασκούσαν οι υπάλληλοι στις φάρμες, οι οποίοι σχεδόν έγδερναν ζωντανά τα κουνέλια προσπαθώντας να αποσπάσουν τη γούνα τους.

H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας καταργεί τη γούνα ανκορά από τα προϊόντα της Facebook Twitter

Η Inditex, η οποία ελέγχεται από τον ιδρυτή της Amancio Ortega, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αρχικά είχε αποφύγει να σχολιάσει τις αποκαλύψεις. Tελικά αποφάσισε όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση πως ακόμη και αν τα στοιχεία δεν την εμπλέκουν άμεσα, θα ήταν προτιμότερο να καταργήσει το ανκορά από την γραμμή παραγωγής της.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM