Γαλλία: Τιμήθηκαν τα θύματα των τζιχαντιστών στο Charlie Hebdo

Γαλλία: Τιμήθηκαν τα θύματα των τζιχαντιστών στο Charlie Hebdo Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες παραμένουν τα μηνύματα και τα λουλούδια έξω από το κτίριο στο Παρίσι, όπου στεγάζεται η Charlie Hebdo, ένα μήνα μετά τη δολοφονική επίθεση που συγκλόνισε τον πλανήτη.

Ήταν 7 Ιανουαρίου όταν δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οκτώ δημοσιογράφοι, έπεφταν νεκροί από τα πυρά ένοπλων τζιχαντιστών.

Γάλλοι πολίτες απέτησαν φόρο τιμής στους νεκρούς το Σάββατο.

«Σήμερα είναι μια μέρα περισυλλογής. Σκεφτόμαστε αυτούς τους ανθρώπους που πέθαναν για έναν ανόητο λόγο. Ένα σκίτσο δεν έκανε ποτέ κακό σε κανένα», δηλώνει μια κάτοικος του Παρισιού.

Στα γραφεία της εφημερίδας πήγαν και άνθρωποι από άλλες χώρες.

Όπως ο Ιταλός καθηγητής Τζιουλάνο Μπρουσαφέρο, ο οποίος πήγε εκεί με τους φοιτητές του:

«Είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα, αλλά και στη Γαλλία, που απάντησε με έντιμο και άμεσο τρόπο στις επιθέσεις. Διδάσκω φιλοσοφία και σκέφτηκα πως ήταν σημαντικό για τους φοιτητές μου να μάθουν για αυτά τα θέματα», υπογράμμισε.

Η Πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού ήταν επίσης ένα σημείο όπου πολίτες από διάφορα σημεία του πλανήτη άφησαν λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

«Ο κόσμος στη Γαλλία πρέπει να έχει επηρεαστεί πραγματικά από όλα όσα συνέβησαν πριν ένα μήνα, με δεδομένο μάλιστα ότι η Γαλλία είναι μια τόσο ανεκτική και ανοιχτή χώρα, με τόσους πολλούς πολιτισμούς αλλά και θρησκείες. Όσα συνέβησαν πρέπει να είχαν σημαντικό αντίκτυπο στους πολίτες», δηλώνει ένας ταξιδιώτης από την Ισπανία.

Η μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης τιμήθηκε και στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. (Ελληνικό euronews)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ