Τελικά η βράβευση της Melancholia στα Ευρωπαϊκά βραβεία Felix φαίνεται πως έφερε γούρι στον ιδιοσυγκρασιακό σκηνοθέτη με την ανυπότακτη στην αιτιοκρατία γλώσσα Λαρς φον Τρίερ του οποίου οι παροξυσμικές λεκτικές παρενθέσεις συναγωνίζονται σε λοξοδρομημένη φαντασμαγορία τα φιλμικά του κατορθώματα.

 

 

Όπως έγινε γνώστό πριν από λίγο ο δημόσιος κατήγορος απέσυρε όλες τις κατηγορίες περί εξύβρισης που του είχε απεύθυνει ύστερα από την θυμόσοφη εμφανισή του με τα ναζί ή να μη ναζί υπονοούμενα  που είχε εκστομίσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη Melancholia το περασμένο Μαϊο στις Κάννες.

 

Ο δημόσιος κατήγορος Jean-Michel Cailleau  δήλωσε πως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο οριστικά και πως δεν πρόκειται να απαγγείλει κατηγορίες στον γνωστό σκηνοθέτη.

 

"Δεν υπήρχε καμιά πρόθεση από τη μεριά του κυρίου Τρίερ να διαπράξει αυτό που ονομάζουμε δικαιολόγηση εγκλημάτων πολέμου. Απλώς εξέφρασε μια άποψη κάτω από πολυ στρεσογόνες περιστάσεις σε μια μια γλώσσα που δεν κατείχε καλά όπως είναι τα αγγλικά" δήλωσε.

 

 

Και συνέχισε καταλήγωντας τη δηλωσή του: " Μας σόκαραν βέβαια οι λέξεις που χρησιμοποίησε και θεωρώ πως οι αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του ήταν δικαιολογημένες. Ωστόσο μιλώντας μαζί του μου εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια οπότε θεώρησα πως η υπόθεση καλό είναι να σταματήσει εδώ"


 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr