Κατηγορίες για συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης απαγγέλθηκαν στον Αλγερινό, που είχε συλληφθεί στην Ελλάδα και εκδόθηκε στο Βέλγιο. Ο 33χρονος προφυλακίστηκε.

 

Είχε αρχικά συλληφθεί στις 17 Ιανουαρίου στην Αθήνα, ως ύποπτος για σχέσεις με τον τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε διαλυθεί νωρίτερα στο Βέλγιο.

 

Ο Όμαρ Ντ. είχε δηλώσει στην ελληνική δικαιοσύνη πως συμφωνεί στην έκδοσή του για να «αποδείξει την αθωότητά του», σύμφωνα με δικαστική πηγή στην Αθήνα την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχε τηλεφωνήσει «τρεις ή τέσσερις φορές» από την Αθήνα σ΄ έναν ύποπτο τζιχαντιστή που είναι φυλακισμένος στο Βέλγιο

 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο 33χρονος πιστεύεται ότι μεσολάβησε ανάμεσα στον «ύποπτο ως εγκέφαλο» του πυρήνα, τον Βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος φέρεται ότι έφθασε στην Ελλάδα αφού πολέμησε στη Συρία, και τα μέλη του πυρήνα που ετοιμάζονταν να σκοτώσουν αστυνομικούς στο Βέλγιο. Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είναι ύποπτος ότι έδωσε τις διαταγές από την Ελλάδα, παραμένει ως τώρα άφαντος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr