ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα Ισλαμοφοβίας στην Γαλλία μετά τα γεγονότα του Παρισιού

Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα Ισλαμοφοβίας στην Γαλλία μετά τα γεγονότα του Παρισιού Facebook Twitter
0
Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα Ισλαμοφοβίας στην Γαλλία μετά τα γεγονότα του Παρισιού Facebook Twitter

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο αριθμός των αντι-μουσουλμανικών περιστατικών στη Γαλλία έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού που κόστισαν τη ζωή σε 17 άτομα.


Το Εθνικό Παρατηρητήριο Κατά της Ισλαμοφοβίας δήλωσε 33 βίαιες πράξεις εναντίον τζαμιών και λατρευτικών χώρων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ 95 περιστατικά απειλών έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα.


Τα Ισλαμοφοβικά κρούσματα έχουν υπερπολλαπλασιαστεί σε σχέση με την περσινή χρονιά, με 128 από αυτά να έχουν λάβει χώρα μέσα σε λίγες μέρες σε αντιδιαστολή με τα 133 παρόμοια κρούσματα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια ολόκληρου το 2014.


Μάλιστα, στα περιστατικά δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Παρίσι και τις γύρω περιοχές, για τα οποία η αστυνομία δεν έχει ακόμα δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα σχετικά στοιχεία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αντι-μουσουλμανικών περιστατικών είχε μειωθεί κατά 41% το 2014 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.


Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Παρατηρητηρίου "τα στοιχεία αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, μιας που πολλοί Μουσουλμάνοι αποφεύγουν να καταθέσουν στις αρχές περιστατικά κατά τα οποία έχουν πέσει θύματα ξενοφοβικών πράξεων, φοβούμενοι ότι θα υπάρξει και συνέχεια, πράγμα που δυστυχώς συμβαίνει πολύ συχνά".

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM