Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο αριθμός των αντι-μουσουλμανικών περιστατικών στη Γαλλία έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού που κόστισαν τη ζωή σε 17 άτομα.


Το Εθνικό Παρατηρητήριο Κατά της Ισλαμοφοβίας δήλωσε 33 βίαιες πράξεις εναντίον τζαμιών και λατρευτικών χώρων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ 95 περιστατικά απειλών έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα.


Τα Ισλαμοφοβικά κρούσματα έχουν υπερπολλαπλασιαστεί σε σχέση με την περσινή χρονιά, με 128 από αυτά να έχουν λάβει χώρα μέσα σε λίγες μέρες σε αντιδιαστολή με τα 133 παρόμοια κρούσματα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια ολόκληρου το 2014.


Μάλιστα, στα περιστατικά δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Παρίσι και τις γύρω περιοχές, για τα οποία η αστυνομία δεν έχει ακόμα δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα σχετικά στοιχεία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αντι-μουσουλμανικών περιστατικών είχε μειωθεί κατά 41% το 2014 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.


Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Παρατηρητηρίου "τα στοιχεία αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, μιας που πολλοί Μουσουλμάνοι αποφεύγουν να καταθέσουν στις αρχές περιστατικά κατά τα οποία έχουν πέσει θύματα ξενοφοβικών πράξεων, φοβούμενοι ότι θα υπάρξει και συνέχεια, πράγμα που δυστυχώς συμβαίνει πολύ συχνά".

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr