Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα Ισλαμοφοβίας στην Γαλλία μετά τα γεγονότα του Παρισιού

Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα Ισλαμοφοβίας στην Γαλλία μετά τα γεγονότα του Παρισιού Facebook Twitter
0
Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα Ισλαμοφοβίας στην Γαλλία μετά τα γεγονότα του Παρισιού Facebook Twitter

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο αριθμός των αντι-μουσουλμανικών περιστατικών στη Γαλλία έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού που κόστισαν τη ζωή σε 17 άτομα.


Το Εθνικό Παρατηρητήριο Κατά της Ισλαμοφοβίας δήλωσε 33 βίαιες πράξεις εναντίον τζαμιών και λατρευτικών χώρων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ 95 περιστατικά απειλών έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα.


Τα Ισλαμοφοβικά κρούσματα έχουν υπερπολλαπλασιαστεί σε σχέση με την περσινή χρονιά, με 128 από αυτά να έχουν λάβει χώρα μέσα σε λίγες μέρες σε αντιδιαστολή με τα 133 παρόμοια κρούσματα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια ολόκληρου το 2014.


Μάλιστα, στα περιστατικά δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Παρίσι και τις γύρω περιοχές, για τα οποία η αστυνομία δεν έχει ακόμα δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα σχετικά στοιχεία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αντι-μουσουλμανικών περιστατικών είχε μειωθεί κατά 41% το 2014 σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.


Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Παρατηρητηρίου "τα στοιχεία αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, μιας που πολλοί Μουσουλμάνοι αποφεύγουν να καταθέσουν στις αρχές περιστατικά κατά τα οποία έχουν πέσει θύματα ξενοφοβικών πράξεων, φοβούμενοι ότι θα υπάρξει και συνέχεια, πράγμα που δυστυχώς συμβαίνει πολύ συχνά".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM