Στο αρχείο το σκάνδαλο της διαφθοράς στην Τουρκία

Στο αρχείο το σκάνδαλο της διαφθοράς στην Τουρκία Facebook Twitter
2

Στο αρχείο διά παντός μπήκε η έρευνα για τα στελέχη του κόμματος Ερντογάν τα οποία κατηγορούνταν για διαφθορά, σε ένα σκάνδαλο που τάραξε την Τουρκία πρίν από ένα περίπου χρόνο.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε κατά της δικαστικής δίωξης τεσσάρων πρώην υπουργών και συγκεκριμένα τον Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, πρώην υπουργό Οικονομίας, τον Μουαμέρ Γκιουλέρ, πρώην υπουργό Εσωτερικών, τον Εγκεμέν Μπαγκίς, πρώην υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και τον Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, πρώην υπουργό Περιβάλλοντος.

Kατά της δικαστικής δίωξης τεσσάρων πρώην υπουργών που κατηγορούνταν για διαφθορά ψήφισε το τουρκικό κοινοβούλιο, βάζοντας τέλος, χωρίς συνέπειες, στο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που ταλάνισε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο την ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λιγότερο από έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι Τούρκοι βουλευτές επικύρωσαν, όπως αναμενόταν, την απόφαση ερευνητικής επιτροπής του τουρκικού κοινοβουλίου για τη μη διαβίβαση του φακέλου που περιλαμβάνει τις κατηγορίες στο Ανώτατο Δικαστήριο, τον μοναδικό θεσμό της τουρκικής δικαιοσύνης που θα είχε την αρμοδιότητα να τους δικάσει.

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, οι ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης απηύθυναν έκκληση προς τους βουλευτές του Ερντογάν να μη «θάψουν την υπόθεση» του σκανδάλου διαφθοράς.

Κάποιοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής, δεν ήταν όμως αρκετοί να αλλάξουν την απόφαση, καθώς η πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή είναι ευρεία.

Οι τέσσερις πρώην υπουργοί αντιμετώπιζαν κατηγορίες ότι έλαβαν μίζες από τον Ιρανό επιχειρηματία Ρεζά Ζαράμπ για να διευκολύνουν παράνομη διακίνηση χρυσού με το Ιράν. Ο Ερντογάν, τον οποίο ενέπλεκαν οι αποκαλύψεις,  είχε κάνει τότε λόγο για συνομωσία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια