Δολοφονία πρόσφυγα στη Δρέσδη εν μέσω αντιμεταναστευτικών διαδηλώσεων

Δολοφονία πρόσφυγα στη Δρέσδη εν μέσω αντιμεταναστευτικών διαδηλώσεων Facebook Twitter
0

Ένας 20χρονος πρόσφυγας από την Ερυθραία δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Δρέσδη, ενώ την ίδια νύχτα η αντιμεταναστευτική διαδήλωση των υποστηρικτών του κινήματος Pegida (Πατριώτες Ευρωπαίοι Κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης) συγκέντρωσε αριθμό-ρεκόρ 25.000 ατόμων.

Το Pegida διαδηλώνει κάθε Δευτέρα, τις τελευταίες 12 εβδομάδες, σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, αλλά η Δρέσδη αποτελεί το επίκεντρο των διαμαρτυριών, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες.

Ο Χαλίντ Ιντρίς Μπαχράι έφυγε από το διαμέρισμά του το βράδυ της Δευτέρας, λέγοντας στους συγκατοίκους του ότι πήγαινε να αγοράσει τσιγάρα, όπως αναφέρει ο Guardian. Δεν επέστρεψε όμως ποτέ και το πτώμα του βρέθηκε το επόμενο πρωί. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει αρχικά ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για εγκληματική πράξη, στη συνέχεια όμως ανέφεραν ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από επίθεση με μαχαίρι και ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για δολοφονία.

Φίλοι του 20χρονου δήλωσαν στην εφημερίδα ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην πόλη, ιδιαίτερα αφότου κάποιος ζωγράφισε μία σβάστικα στην πόρτα του σπιτιού τους, το οποίο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Το περιστατικό σημειώθηκε τρεις μόλις ημέρες πριν τη δολοφονία, σημειώνει ο Guardian.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM