Μόλις μία ώρα μακριά από τη νέα ανακάλυψη, βρίσκεται η πιο γνωστή υπόγεια πόλη του Νεβσεχίρ, η Ντερινκουγιού.
Μόλις μία ώρα μακριά από τη νέα ανακάλυψη, βρίσκεται η πιο γνωστή υπόγεια πόλη του Νεβσεχίρ, η Ντερινκουγιού.

 

Μια υπόγεια πόλη 5.000 ετών, η οποία πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, ανακαλύφθηκε στην περιοχή Νεβσεχίρ της Τουρκίας, στην ιστορική περιοχή της Καππαδοκίας.

 

Όπως επισημαίνει η Independent, η Καππαδοκία είναι γνωστή στους αρχαιολογικούς κύκλους για τον μεγάλο αριθμό των υπόγειων οικισμών της. Ο δήμαρχος όμως της Νεβσεχίρ, Hasan Ünver, χαρακτήρισε ως "κουζίνες" τις υπόλοιπες υπόγειες πόλεις σε σχέση με τη νέα ανακάλυψη.

 

Ο επικεφαλής της διοίκησης οικιστικής ανάπτυξης της Τουρκίας, Mehmet Ergün Turan, ανέφερε πως η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών για ένα πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών. "Δεν πρόκειται για μία γνωστή υπόγεια πόλη. Γίνεται λόγος για σήραγγες εφτά χιλιομέτρων. Σταματήσαμε τις κατασκευαστικές εργασίες που είχαμε προγραμματίσει για την περιοχή, όταν ανακαλύφθηκε", δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ο Turan.

 

 

 

Το άνω τμήμα της πόλης εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο χρόνο, αλλά δεν είχε γίνει τότε σαφές το μέγεθος της ανακάλυψης. Μέχρι στιγμής, από την ανασκαφή έχουν συλλεχθεί 44 ιστορικά αντικείμενα.

 

Μόλις μία ώρα μακριά από τη νέα ανακάλυψη, βρίσκεται η πιο γνωστή υπόγεια πόλη του Νεβσεχίρ, η Ντερινκουγιού, η οποία χρονολογείται περίπου τον 8ο αιώνα π.Χ. και είναι πολυεπιπέδη και μεγάλη αρκετά για να στεγάσει χιλιάδες ανθρώπους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr