Ο Εφραίμ θριαμβεύει στη Ρωσία

Ο Εφραίμ θριαμβεύει στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Για όσους αναρωτιούνται που να βρίσκεται ο αποκαταστημένος πλέον και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Εφραίμ, η απάντηση έρχεται από την ομόδοξη Ρωσία. Ο ηγούμενος περιοδεύει εδώ και πολλές ημέρες με την Τιμία Ζώνη της Παναγίας- η οποία φυλάσσεται στη Μονή Βατοπεδίου- στις ρωσικές πόλεις. Μετά την Αγία Πετρούπολη όπου προσκύνησαν την Τιμία Ζώνη περισσότεροι από 80 χιλιάδες πιστοί, το Εκατερίνεμπουργκ και άλλα αστικά κέντρα, το ιερό κειμήλιο έφτασε και στη Μόσχα, όπου τον Εφραίμ υποδέχτηκε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν που δεν έχασε την ευκαιρία να φιλήσει τη Ζώνη, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές στη χώρα, στις οποίες ο Πούτιν και το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία ελπίζουν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους.

 

Ο Εφραίμ θριαμβεύει στη Ρωσία Facebook Twitter

Έξω από τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού, οι πιστοί σχηματίζουν τεράστιες ουρές περιμένοντας ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν το κειμήλιο. Τις τελευταίες εβδομάδες που βρίσκεται στη Ρωσία η Τιμία Ζώνη, συνοδευόμενη από τον Εφραίμ και άλλους μοναχούς του Βατοπεδίου, έχουν περάσει για προσκύνημα περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Ρώσοι.

Την περιοδεία της Τιμίας Ζώνης οργάνωσε στη Ρωσία ίδρυμα  στο οποίο πρόεδρος είναι ο επικεφαλής των ρωσικών κρατικών σιδηροδρόμων και στενός συνεργάτης του Πούτιν, Yakunin,  ο οποίος δήλωσε ότι η άφιξη του κειμηλίου λίγο πριν τις εκλογές ήταν απλώς μια σύμπτωση.

Η άφιξη της Ζώνης πάντως, εκτός από τις εκλογές συμπίπτει και με την προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να αυξήσει τη γεννητικότητα αφού η Ζώνη συνδέεται με τη γονιμότητα και την υγεία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM