Για όσους αναρωτιούνται που να βρίσκεται ο αποκαταστημένος πλέον και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Εφραίμ, η απάντηση έρχεται από την ομόδοξη Ρωσία. Ο ηγούμενος περιοδεύει εδώ και πολλές ημέρες με την Τιμία Ζώνη της Παναγίας- η οποία φυλάσσεται στη Μονή Βατοπεδίου- στις ρωσικές πόλεις. Μετά την Αγία Πετρούπολη όπου προσκύνησαν την Τιμία Ζώνη περισσότεροι από 80 χιλιάδες πιστοί, το Εκατερίνεμπουργκ και άλλα αστικά κέντρα, το ιερό κειμήλιο έφτασε και στη Μόσχα, όπου τον Εφραίμ υποδέχτηκε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν που δεν έχασε την ευκαιρία να φιλήσει τη Ζώνη, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές στη χώρα, στις οποίες ο Πούτιν και το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία ελπίζουν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους.

 

 

Έξω από τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού, οι πιστοί σχηματίζουν τεράστιες ουρές περιμένοντας ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν το κειμήλιο. Τις τελευταίες εβδομάδες που βρίσκεται στη Ρωσία η Τιμία Ζώνη, συνοδευόμενη από τον Εφραίμ και άλλους μοναχούς του Βατοπεδίου, έχουν περάσει για προσκύνημα περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Ρώσοι.

 

Την περιοδεία της Τιμίας Ζώνης οργάνωσε στη Ρωσία ίδρυμα  στο οποίο πρόεδρος είναι ο επικεφαλής των ρωσικών κρατικών σιδηροδρόμων και στενός συνεργάτης του Πούτιν, Yakunin,  ο οποίος δήλωσε ότι η άφιξη του κειμηλίου λίγο πριν τις εκλογές ήταν απλώς μια σύμπτωση.

 

Η άφιξη της Ζώνης πάντως, εκτός από τις εκλογές συμπίπτει και με την προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να αυξήσει τη γεννητικότητα αφού η Ζώνη συνδέεται με τη γονιμότητα και την υγεία.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr