ΤΗΕ LIFO TALKS

Απαγορεύτηκαν τα sms με προσβλητικές λέξεις

Απαγορεύτηκαν τα sms με προσβλητικές λέξεις Facebook Twitter
0

Οι φύλακες της γλωσσικής «καθαρότητας» στο Πακιστάν έχουν από καιρό προειδοποιήσει για την ολέθρια επίδραση που μπορεί να έχουν τα γραπτά μηνύματα στα κινητά για τους νέους. Αυτό οδήγησε τους Πακιστανούς αξιωματούχους να προβούν σε μια νέα ακρότητα απαιτώντας από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μπλοκάρουν όλα τα γραπτά μηνύματα που χρησιμοποιούν προσβλητικές λέξεις.

Με απίστευτη αφοσίωση στο έργο της, πράγμα ασυνήθιστο για την τοπική γραφειοκρατία, η Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν (PTA) έχει εκδώσει μια λίστα με περισσότερες από 1000 λέξεις και φράσεις που θα απαγορευτούν- οι περισσότερες από αυτές περιέχουν την λέξη «γαμώ» και «κώλος».

Αν και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διατάχθηκαν να μπλοκάρουν τα μηνύματα, οι δοκιμές που έγιναν έδειξαν ότι δεν υπάρχει ακόμα η τεχνολογία που να δίνει αποτέλεσμα με 100% επιτυχία. Ας σημειωθεί ότι έχουν περάσει πολλές λέξεις και φράσεις από την αγγλική γλώσσα στα Πακιστανικά όπως επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές διάλεκτοι. Η Ρυθμιστική Αρχή βέβαια παραδέχεται ότι το σύνταγμα της χώρας εγγυάται ελευθερία του λόγου, παρ’ όλα αυτά τονίζει ότι η ελευθερία «δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί και κανόνες».

Παρά το γεγονός το Πακιστάν είναι μια λιγότερο ανεπτυγμένη χώρα, τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται ευρέως σε ολόκληρη την κοινωνία, ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναμένουν ότι η Ρυθμιστική Αρχή θα τους επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα για κάθε απαγορευμένη λέξη που περνάει στα μηνύματα πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κοπεί η σύνδεση των πελατών που επίμονα προσπαθούν να στείλουν τέτοια μηνύματα.

0

ΤΗΕ LIFO TALKS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.600 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 48 πυραύλους και σχεδόν 2.300 επιθετικά drones κατά της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΝΤΟ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Βουλγαρία: Στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές με φόντο τις ανησυχίες για επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η πρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, η οποία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τη Μόσχα και αντιτίθεται στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προηγείται στην κούρσα για μία νέα θητεία στο αξίωμα
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Νετανιάχου: Εάν το Ιράν διαταράξει τις εκλογές «θα υποστεί αντίποινα»

Εντείνεται η ανησυχία του για τις εκλογές στο Ισραήλ - Νωρίτερα το Axios μετέδωσε ότι «έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τον Τραμπ να εκφράσει πιο ανοικτά τη στήριξή του στην προεκλογική του εκστρατεία»
THE LIFO TEAM
ΟΜΠΑΜΑ ΤΡΑΜΠ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά από 2 χρόνια χάους έχετε την ευκαιρία να πείτε «Αρκετά» - Η ομιλία Ομπάμα ενόψει εκλογών

«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να περιορίσουμε τουλάχιστον μερικές από τις ανοησίες αυτής της κυβέρνησης», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών
THE LIFO TEAM