Αποκωδικοποιήθηκε κρυφή γλώσσα των πιγκουίνων

Αποκωδικοποιήθηκε κρυφή γλώσσα των πιγκουίνων Facebook Twitter
2
Αποκωδικοποιήθηκε κρυφή γλώσσα των πιγκουίνων Facebook Twitter

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από επιστήμονες, οι αφρικανικοί πιγκουίνοι φαίνεται να χρησιμοποιούν μια μυστική γλώσσα για να επικοινωνούν αισθήματα όπως πείνα, θυμό ή μοναξιά χρησιμοποιώντας έξι χαρακτηριστικούς φωνητικούς ήχους.

Η γλώσσα του συγκεκριμένου πιγκουίνου με την ονομασία "jackass", ο οποίος απαντάται στις ακτές της Νότιας Αφρικής και της Ναμίμπια και έχει συμπεριληφθεί στα προστατευόμενα είδη, ανακαλύφθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορίνου, ύστερα από συστηματική παρατήρηση της συμπεριφοράς τεσσάρων ενήλικων και δύο νεαρών ζώων.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι οι ενήλικοι πιγκουίνοι παράγουν σύντομες κραυγές για να δηλώσουν την απομόνωση τους από την υπόλοιπη ομάδα ή για να δείξουν τον θυμό τους κατά τη διάρκεια κάποιας συμπλοκής με άλλα ζώα του είδους. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι χρησιμοποιούν χαρακτηριστικούς μελωδικούς ήχους-''τραγούδια'' για να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο κατά την περίοδο αναπαραγωγής ή κάνουν, ακόμα, και ''ντουέτα'' με τους ερωτικούς συντρόφους τους.

Από την άλλη, τα νεαρά μέλη της ομάδας φαίνεται να χρησιμοποιούν τη γλώσσα κατά κύριο λόγο για να εκφράσουν ανάγκες που έχουν να κάνουν με πείνα, με ήχους που παίρνουν τη μορφή ικεσίας προς τους ενηλίκους για να τους παράσχουν τροφή.

Οι ανακαλύψεις αυτές έγιναν ύστερα από την καταγραφή της συμπεριφοράς των πιγκουίνων επί 104 συναπτές μέρες και την αντιπαραβολή του υλικού που συνέλεξαν. Η φωνητική αυτή επικοινωνία, σύμφωνα με τους ειδικούς, μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τις διαφορετικές πτυχές της βιολογίας των έμβιων οργανισμών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Επίσης ο χαρακτηρισμός [παρατσούκλι] "jackass" οφείλεται στο οτι ορισμένες από τις κραυγές τους παραπέμπουν σε γαϊδαράκο!!! :D :D :D https://www.youtube.com/watch?v=2SyXPkfEzOg[για τους βιαστικούς από το 1:20 με ηχεία ανοικτά!!!];)