Μέλος της UNESCO η Παλαιστίνη

Μέλος της UNESCO η Παλαιστίνη Facebook Twitter
0

Μια σημαντική νίκη πέτυχαν οι Παλαιστίνιοι στην προσπάθεια τους για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους καθώς  έγιναν σήμερα πλήρες μέλος της UNESCO, μετά από ψηφοφορία των κρατών-μελών του ΟΗΕ.  "Η Γενική Συνδιάσκεψη (η οποία περιλαμβάνει όλα τα κράτη μέλη) αποφασίζει για την αποδοχή της Παλαιστίνης ως μέλος της UNESCO", σημειώνεται στο  ψήφισμα που εγκρίθηκε με 107 ψήφους υπέρ, 52 ψήφους κατά και 14 λευκές.

«Αυτή η ψηφοφορία θα διαγράψει ένα μικρό μέρος της αδικίας που υπέστη ο παλαιστινιακός λαός", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Παλαιστινιακής Αρχής Riyad al-Malki.

Κατά ψήφισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και ο Καναδάς ενώ  η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο απείχαν. Υπέρ ψήφισε η Γαλλία και σχεδόν όλα τα Αραβικά, αφρικανικά και Λατινοαμερικανικά κράτη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Διεθνή / Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκλογική ανατροπή: πρώτη φορά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία, το 1985, υποψήφιος που είχε έρθει δεύτερος στον πρώτο γύρο καταφέρνει να κερδίσει στον δεύτερο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.600 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 48 πυραύλους και σχεδόν 2.300 επιθετικά drones κατά της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΝΤΟ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Βουλγαρία: Στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές με φόντο τις ανησυχίες για επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η πρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, η οποία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τη Μόσχα και αντιτίθεται στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προηγείται στην κούρσα για μία νέα θητεία στο αξίωμα
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Νετανιάχου: Εάν το Ιράν διαταράξει τις εκλογές «θα υποστεί αντίποινα»

Εντείνεται η ανησυχία του για τις εκλογές στο Ισραήλ - Νωρίτερα το Axios μετέδωσε ότι «έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τον Τραμπ να εκφράσει πιο ανοικτά τη στήριξή του στην προεκλογική του εκστρατεία»
THE LIFO TEAM