Μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί 50.500.000 δολάρια από την VCF, όμως κανείς δεν γνωρίζει πόσοι έχουν πεθάνει.
Μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί 50.500.000 δολάρια από την VCF, όμως κανείς δεν γνωρίζει πόσοι έχουν πεθάνει.

 

Περισσότεροι από 2.500 διασώστες και εργάτες που βρέθηκαν στους Δίδυμους Πύργους την ημέρα της τραγωδίας αλλά και τις εβδομάδες που ακολούθησαν έχουν προσβληθεί από καρκίνο.

 

Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ασθενών ζητάει χρηματική αποζημίωση.


Ενώ πέρυσι ο απολογισμός ήταν 1.170 άτομα, φέτος το World Trade Center Health Program, στο νοσοκομείο Mount Sinai, διέγνωσε 1.655 άτομα με καρκίνο από τα 37.000 που έκαναν εξετάσεις, και αν συμπεριληφθούν και οι πυροσβέστες και οι άνθρωποι των πρώτων βοηθειών ο αριθμός φτάνει τους 2.518.


Ένας συνταξιούχος πυροσβέστης, ο οποίος δούλευε ασταμάτητα για πάνω από μία βδομάδα στο σημείο, πήρε αποζημίωση 1.5 εκατομμύριο$ από το Ταμείο Αποζημίωσης Θυμάτων έπειτα από διάγνωση καρκίνου στο πάγκρεας και στους πνεύμονες. Η Sheila Birnbaum υπεύθυνη του προγράμματος αξιολόγησης του ταμείου ξέσπασε σε κλάματα όταν τον είχε άκουσε να εξομολογείται πως ήξερε πως θα πεθάνει και πως ανησυχούσε για το μέλλον της γυναίκας του και των παιδιών του.

 

Στις 30 Ιουνίου το Ταμείο Αποζημιώσεων Θυμάτων της 9/11 έλαβε 1.145 αιτήσεις ανθρώπων με καρκίνο καθώς και αρκετές ακόμη περιπτώσεις με άλλες ασθένειες εκ των οποίων μόνο οι 881 έγιναν δεκτές, σύμφωνα με την εφημερίδα The Post.


Μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί 50.500.000 δολάρια από την VCF, όμως κανείς δεν γνωρίζει πόσοι έχουν πεθάνει. Στην επόμενη κατάθεση αιτήσεων τον Οκτώβριο, ο αριθμός αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος. 


Επιδημιολόγοι του WTC ισχυρίζονται μετά από μελέτες ότι όσοι εργάστηκαν στο σημείο εκείνες τις μέρες έχουν εμφανίσει μορφές καρκίνου σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό από το αναμενόμενο. Οι συνηθέστερες μορφές καρκίνου σε αυτούς είναι του προστάτη, του θυρεοειδούς και λευχαιμία.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr