Στα γερμανικά σχολεία μαθαίνουν να σερφάρουν στη Wikipedia

Στα γερμανικά σχολεία μαθαίνουν να σερφάρουν στη Wikipedia Facebook Twitter
0

“Η Wikipedia χρησιμοποιείται ως κύρια πηγή πληροφόρησης στην εκπαιδευτική κοινότητα παραμελώντας σημαντικούς κανόνες”, δηλώνει σε συνέντευξη του ο Kilian Kluge , μέλος του Wikimedia μιας γερμανικής κοινότητας που επιβλέπει το έργο της Wikipedia στο διαδίκτυο. Η συζήτηση αυτή γίνεται, επειδή στη Γερμανία έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «Wikipedia για τα σχολεία», μέσω της τρίωρης διάρκειας του οποίου, καθηγητές και μαθητές μαθαίνουν τη σωστή χρήση της Wikipedia. Η Wikipedia λέει ο Kluge, είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για μια αναζήτηση, αλλά αρκετά κακό για το τέλος της αναζήτησης κι αυτό γιατί ό,τι λαμβάνει κάποιος από εκεί, δεν έχει περάσει από το "φίλτρο" της εγκυρότητας. Πολλοί μαθητές δεν ξέρουν ότι αρκεί ένα κλικ στο κουμπί επεξεργασία για να εμπλουτίσει ο καθένας τις αναρτήσεις και να αλλάξει το άρθρο.

“Ένας από τους τρόπους για να ελέγξει κανείς την εγκυρότητα του άρθρου είναι να ελέγξει τις πηγές οι οποίες εμφανίζονται στο τέλος του άρθρου. Αν οι πηγές βασίζονται σε περιοδικά λαϊκής επιστήμης, τότε βέβαια το περιεχόμενο το πληροφοριών δεν είναι και τόσο καλό”, τονίζει ο Kluge.

“Επίσης ένας άλλος τρόπος ελέγχου, είναι κάνοντας κλικ στο κουμπί “συζήτηση”. Εκεί μπορεί κάποιος να δει, αν ορισμένα αποσπάσματα του άρθρου είναι αμφιλεγόμενα.

Αλλά για να είσαι σίγουρος, είναι σημαντική μια σε βάθος έρευνα, σε επιπλέον πηγές. Στο Wikipedia διαβάζουμε μόνο μια περίληψη αυτού που κάποιος έγραψε κάποτε”.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM