Μεγάλες περιοχές του  Καράκας αλλά και μεγάλες πόλεις της Βενεζουέλας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ώρες λόγω βλάβης.

 

Την ανακοίνωση για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έκανε αργότερα ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο, λέγοντας ότι  «το 99% της ηλεκτροδότησης έχει αποκατασταθεί στην πρωτεύουσα» και αφήνοντας αιχμές για τις αιτίες αυτής της διακοπής.

 

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Μαδούρο δήλωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι οδήγησε στο «περίεργο» αυτό συμβάν. «Θα το ερευνήσουμε σε βάθος και αντικειμενικά (…) Οι αιτίες θα γίνουν γνωστές γιατί, να είστε σίγουροι, ότι δεν υπάρχουν λόγοι (για τη διακοπή) που να συνδέονται με την ίδια την υπηρεσία. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ζήτηση από παροχή (…) δεν ήταν ώρα αιχμής», είπε.

 

Λόγω του μπλακ άουτ στο Καράκας σταμάτησαν οι συρμοί του μετρό και οι επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι κάτω από τη γη. Αναφέρθηκαν επίσης πολλοί εγκλωβισμοί σε ασανσέρ.

 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει παρατεταμένη διακοπή του ρεύματος μέσα σε ένα χρόνο. Μια άλλη βλάβη τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επηρεάσει το 70% της χώρας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr