Πάνω από 1000 νεκροί σε δύο εβδομάδες στο Ιράκ

Πάνω από 1000 νεκροί σε δύο εβδομάδες στο Ιράκ Facebook Twitter
0

1075 είναι οι νεκροί σύμφωνα με τα στοιχεία που απεκάλυψε στη Γενεύη σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

H έκθεση των παρατηρητών αναφέρει πως την περίοδο των δύο τελευταίων εβδομάδων (5-22 Ιουνίου) 757 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες μεταξύ ΙΚΙΛ και στρατού στις στις επαρχίες Νινευή, Ντιγιάλα και Σαλαχουντίν.


318 ακόμη άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βαγδάτη και σε περιοχές του νότιου Ιράκ με τον αριθμό να χαρακτηρίζεται ως ελάχιστος και τους φόβους πως τα θύματα θα είναι τελικά πολύ περισσότερα.


Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Ρούπερτ Κόλβιλ που παρουσίασε τα στοιχεία ανέφερε πως αυτά προκύπτουν από τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων αστυνομικών και στρατιωτών κάποιοι όμως εκ των οποίων δεν μάχονταν και τους βομβαρδισμούς.

Πάνω από 1000 νεκροί σε δύο εβδομάδες στο Ιράκ Facebook Twitter

Την ίδια ώρα ο ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι βρίσκεται στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ. Ο Κέρι διαπραγματεύεται με την κουρδική ηγεσία ώστε να την πείσει να μην αποσυρθεί από την πολιτική διαδικασία στη Βαγδάτη. 

Χθες ο Κέρι είχε κρίσιμες επαφές στη Βαγδάτη, όπου μετά από επίσης σκληρές διαπραγματεύσεις εξασφάλισε τη στήριξη του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι και όλων των πολιτικών δυνάμεων για σχηματισμό νέας, συμμετοχικής κυβέρνησης έως την 1η Ιουλίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM