1075 είναι οι νεκροί σύμφωνα με τα στοιχεία που απεκάλυψε στη Γενεύη σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

 

H έκθεση των παρατηρητών αναφέρει πως την περίοδο των δύο τελευταίων εβδομάδων (5-22 Ιουνίου) 757 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες μεταξύ ΙΚΙΛ και στρατού στις στις επαρχίες Νινευή, Ντιγιάλα και Σαλαχουντίν.


318 ακόμη άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βαγδάτη και σε περιοχές του νότιου Ιράκ με τον αριθμό να χαρακτηρίζεται ως ελάχιστος και τους φόβους πως τα θύματα θα είναι τελικά πολύ περισσότερα.


Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Ρούπερτ Κόλβιλ που παρουσίασε τα στοιχεία ανέφερε πως αυτά προκύπτουν από τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων αστυνομικών και στρατιωτών κάποιοι όμως εκ των οποίων δεν μάχονταν και τους βομβαρδισμούς.

 

 

 

Την ίδια ώρα ο ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι βρίσκεται στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ. Ο Κέρι διαπραγματεύεται με την κουρδική ηγεσία ώστε να την πείσει να μην αποσυρθεί από την πολιτική διαδικασία στη Βαγδάτη. 

 

Χθες ο Κέρι είχε κρίσιμες επαφές στη Βαγδάτη, όπου μετά από επίσης σκληρές διαπραγματεύσεις εξασφάλισε τη στήριξη του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι και όλων των πολιτικών δυνάμεων για σχηματισμό νέας, συμμετοχικής κυβέρνησης έως την 1η Ιουλίου.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr