Απεργία την Πρωτομαγιά

Πάνω από 1000 νεκροί σε δύο εβδομάδες στο Ιράκ

Πάνω από 1000 νεκροί σε δύο εβδομάδες στο Ιράκ Facebook Twitter
0

1075 είναι οι νεκροί σύμφωνα με τα στοιχεία που απεκάλυψε στη Γενεύη σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

H έκθεση των παρατηρητών αναφέρει πως την περίοδο των δύο τελευταίων εβδομάδων (5-22 Ιουνίου) 757 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες μεταξύ ΙΚΙΛ και στρατού στις στις επαρχίες Νινευή, Ντιγιάλα και Σαλαχουντίν.


318 ακόμη άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βαγδάτη και σε περιοχές του νότιου Ιράκ με τον αριθμό να χαρακτηρίζεται ως ελάχιστος και τους φόβους πως τα θύματα θα είναι τελικά πολύ περισσότερα.


Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Ρούπερτ Κόλβιλ που παρουσίασε τα στοιχεία ανέφερε πως αυτά προκύπτουν από τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων αστυνομικών και στρατιωτών κάποιοι όμως εκ των οποίων δεν μάχονταν και τους βομβαρδισμούς.

Πάνω από 1000 νεκροί σε δύο εβδομάδες στο Ιράκ Facebook Twitter

Την ίδια ώρα ο ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι βρίσκεται στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ. Ο Κέρι διαπραγματεύεται με την κουρδική ηγεσία ώστε να την πείσει να μην αποσυρθεί από την πολιτική διαδικασία στη Βαγδάτη. 

Χθες ο Κέρι είχε κρίσιμες επαφές στη Βαγδάτη, όπου μετά από επίσης σκληρές διαπραγματεύσεις εξασφάλισε τη στήριξη του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι και όλων των πολιτικών δυνάμεων για σχηματισμό νέας, συμμετοχικής κυβέρνησης έως την 1η Ιουλίου.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ