Καταγγελία από επιβάτη με αναπηρία κατά της EasyJet

Καταγγελία από επιβάτη με αναπηρία κατά της EasyJet Facebook Twitter
0

Επιβάτιδα με αναπηρία κατήγγειλε στα δικαστήρια την η Easyjet επειδή δεν την άφησε να ταξιδέψει με πτήση της, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε συνοδό. Το περιστατικό συνέβη στις 11 του Οκτωβρίου 2009, όταν η Christelle Cejuela να πετάξει από το Παρίσι στην Πορτογαλία προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του γιου της.  

Σήμερα η υπόθεση εκδικαζόταν σε γαλλικό δικαστήριο αλλά πήρε αναβολή.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η βρετανική εταιρεία καταγγέλλεται αλλά και καταδικάζεται για παρόμοιες καταστάσεις. Το Μάρτιο του 2010 το ίδιο συνέβη και στην Mary-Patrice Hoarau που κατήγγειλε το γεγονός με αποτέλεσμα η Easyjet να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ. Ένα χρόνο πριν από αυτή την υπόθεση, τρεις άλλοι επιβάτες κέρδισαν τις υποθέσεις τους στο δικαστήριο ενώ σε μία ακόμη περίπτωση, αυτή ενός 19χρονου βρετανού που του απαγορεύτηκε να ταξιδέψει λόγω του βάρους του χύθηκε πολύ μελάνι στο βρετανικό Τύπο.

Η Easyjet αναφέρει την υποχρέωση οι επιβάτες να δηλώσουν αναπηρία 48 ώρες πριν από το ταξίδι ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, Όμως,  η νομοθεσία της ΕΕ ορίζει ότι ένας φορέας "δεν μπορεί να αρνηθεί την επιβίβαση σε άτομο με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα", αν "το πρόσωπο αυτό έχει έγκυρο εισιτήριο και κράτηση." Η άρνηση επιτρέπεται μόνο όταν δεν ανταποκρίνεται  στις «απαιτήσεις ασφαλείας" που προβλέπονται από το νόμο, με την προϋπόθεση η εταιρεία «να προτείνει μια αποδεκτή εναλλακτική λύση στο εν λόγω πρόσωπο."

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM