Επιβάτιδα με αναπηρία κατήγγειλε στα δικαστήρια την η Easyjet επειδή δεν την άφησε να ταξιδέψει με πτήση της, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε συνοδό. Το περιστατικό συνέβη στις 11 του Οκτωβρίου 2009, όταν η Christelle Cejuela να πετάξει από το Παρίσι στην Πορτογαλία προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του γιου της.  

 

Σήμερα η υπόθεση εκδικαζόταν σε γαλλικό δικαστήριο αλλά πήρε αναβολή.

 

Σύμφωνα με τη Le Figaro, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η βρετανική εταιρεία καταγγέλλεται αλλά και καταδικάζεται για παρόμοιες καταστάσεις. Το Μάρτιο του 2010 το ίδιο συνέβη και στην Mary-Patrice Hoarau που κατήγγειλε το γεγονός με αποτέλεσμα η Easyjet να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ. Ένα χρόνο πριν από αυτή την υπόθεση, τρεις άλλοι επιβάτες κέρδισαν τις υποθέσεις τους στο δικαστήριο ενώ σε μία ακόμη περίπτωση, αυτή ενός 19χρονου βρετανού που του απαγορεύτηκε να ταξιδέψει λόγω του βάρους του χύθηκε πολύ μελάνι στο βρετανικό Τύπο.

 

Η Easyjet αναφέρει την υποχρέωση οι επιβάτες να δηλώσουν αναπηρία 48 ώρες πριν από το ταξίδι ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, Όμως,  η νομοθεσία της ΕΕ ορίζει ότι ένας φορέας "δεν μπορεί να αρνηθεί την επιβίβαση σε άτομο με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα", αν "το πρόσωπο αυτό έχει έγκυρο εισιτήριο και κράτηση." Η άρνηση επιτρέπεται μόνο όταν δεν ανταποκρίνεται  στις «απαιτήσεις ασφαλείας" που προβλέπονται από το νόμο, με την προϋπόθεση η εταιρεία «να προτείνει μια αποδεκτή εναλλακτική λύση στο εν λόγω πρόσωπο."

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr