Ουκρανία: Και άλλη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν και Ποροσένκο

Ουκρανία: Και άλλη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν και Ποροσένκο Facebook Twitter
0

Μια ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν για τις συγκρούσεις που συνεχίζουν να μαίνονται στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας μεταξύ ρωσόφιλων αυτονομιστών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το Κίεβο πρότεινε μονομερή εκεχειρία από την πλευρά του ως ένα πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της έντασης. «Το σχέδιο για αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει με δική μου εντολή για μονομερή εκεχειρία», δήλωσε χθες, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. «Στη συνέχεια, το σχέδιο θα βρει υποστήριξη και από τις υπόλοιπες πλευρές», συμπλήρωσε.

Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τον θάνατο δύο δημοσιογράφων της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές, κοντά στην ανατολική πόλη Λουχάνσκ. Ο Ποροσένκο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι θα διεξαχθεί έρευνα και θα ληφθουν μέτρα για να προστατευθούν οι δημοσιογράφοι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ