Η κυβέρνηση του Ιράκ φαίνεται ότι έχει χάσει τον έλεγχο στο βόρειο κομμάτι της χώρας. Οι σουνίστες ισλαμιστές του ISIS έχουν καταλάβει τη Μοσούλη και βρίσκονται μια ανάσα από την πρωτεύουσα Βαγδάτη και οι Κούρδοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Κιρκούκ.

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν συμφέρον να εξασφαλίσουν ότι οι τζιχαντιστές δεν θα αποκτήσουν έρεισμα στο Ιράκ και τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναλάβουν στρατιωτική δράση όταν απειλούνται τα εθνικά τους συμφέροντα.

 

Ερωτηθείς εάν η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κάτι που φαίνεται να έχει ζητήσει η Βαγδάτη, ή κάποια άλλη δράση για να σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών, ο Ομπάμα είπε: «Δεν αποκλείω τίποτα».

 

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις πρέπει να δράσουν άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο Ιράκ.

 

Την ίδια ώρα, ΝΑΤΟ και Βρετανία δηλώνουν αρνητικές στο ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr