LIVE!

Λουτρό αίματος στο Πακιστάν

Λουτρό αίματος στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Η επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι τελείωσε και όλοι οι δράστες είναι νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της πόλης, σχεδόν δώδεκα ώρες αφότου βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, επιχείρησαν να το καταλάβουν.

Ο στρατός και η αστυνομία θα παραδώσουν τον έλεγχο του αεροδρομίου στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας το μεσημέρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Σιμπτάιν Ρίζβι.

Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 23.00, τοπική ώρα της Κυριακής (21.00 ώρα Ελλάδας) και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι δέκα δράστες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

«Η επίθεση τελείωσε, εξοντώσαμε όλους τους επιτιθέμενους στην περιοχή» του αεροδρομίου, είπε ο Ρίζβι στους δημοσιογράφους. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έδειξαν στους δημοσιογράφους διάφορα όπλα αλλά και τρόφιμα που βρήκαν πάνω στους δράστες.

«Το έργο μας ολοκληρώθηκε και θα παραδώσουμε τον έλεγχο του αεροδρομίου στην πολιτική αεροπορία το μεσημέρι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα ξημερώματα ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι η μάχη τελείωσε, όμως λίγο αργότερα ακούστηκαν και πάλι πυρά από το χώρο του αεροδρομίου.

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Robert De Niro στηρίζει δημόσια την τρανς κόρη του: «Την αγαπώ όπως πριν»

Διεθνή / «Τον αγαπoύσα ως γιό, την αγαπώ ως κόρη»: Ο Robert De Niro στηρίζει δημόσια την τρανς κόρη του

Ο Robert De Niro δήλωσε δημόσια ότι στηρίζει πλήρως την τρανς κόρη του, Airyn De Niro, μετά τη συνέντευξή της στο Them όπου μίλησε για τη μετάβασή της και την επιρροή που είχαν στη ζωή της οι μαύρες γυναίκες. «Την αγαπώ όπως πριν», είπε ο ηθοποιός στο Variety.
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χάνει τη συμπάθεια των Αμερικανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χάνει τη συμπάθεια των Αμερικανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μετά από δύο δεκαετίες, η παραδοσιακή συναίνεση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή φαίνεται να καταρρέει με τους Αμερικανούς να είναι πιο διχασμένοι και επιφυλακτικοί από πριν
THE LIFO TEAM
Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Διεθνή / Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake προσέφυγε εκ νέου στο δικαστήριο ζητώντας να μπλοκαριστεί η δημοσιοποίηση οκτάωρου βίντεο από τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2024, επικαλούμενος λόγους ιδιωτικότητας, καθώς αμερικανικά μέσα έχουν καταθέσει αιτήματα πρόσβασης βάσει της νομοθεσίας περί ελευθερίας πληροφόρησης.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM