Οι Συντηρητικοί των Η.Π.Α πέρασαν στην αντεπίθεση κατηγορώντας τους “αγανακτισμένους” του κινήματος Occupy Wall Street ότι ρίχνουν στους άλλους τις ευθύνες για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει αυτοί. Όπως γράφει η WashingtonPost.com σε ένα θέμα που είναι το πιο πολυδιαβασμένο αυτή τη στιγμή, η συντηρητική απάντηση έχει ως σύνθημα το "Είμαστε το 53 τοις εκατό" , σύνθημα που απαντά ευθέως στο “Είμαστε το 99%” των καταληψιών της Wall Street.

 

Yποτίθεται ότι το «Είμαστε το 53 τοις εκατό», είναι οι Αμερικανοί που πληρώνουν φόρους και που κοπιάζουν για την ανάπτυξη του τόπου. Το κίνημα δημιουργήθηκε από τον Erick Erickson, ιδρυτή της RedState.org, ο οποίος ένωσε τις συντηρητικές δυνάμεις του με τον Josh Trevino, διευθυντή επικοινωνιών του δεξιού Ιδρύματος Δημόσιας Πολιτικής που εδρεύει στο Τέξας. Μαζί τους και ο συντηρητικός σκηνοθέτης Μάικ Γουίλσον.

 

Το κυρίαρχο μήνυμα είναι ότι οι διαδηλωτές της Wall Street δεν θέλουν να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη και κατηγορούν τους άλλους για τα οικονομικά τους προβλήματα. «Πάρτε το πάνω σας κλαψιάρηδες. Είμαι το 53 τοις εκατό που σας επιδοτεί ώστε να μπορείτε να μένετε σε Wall Street και να διαμαρτύρεστε », γράφει ο Erickson. «Δεν φταίει η Wall Street, επειδή δεν έχει σημασία τι κάνει η Wall Street ή οποιοσδήποτε άλλος. Είμαι υπεύθυνος για τη μοίρα μου. Η αποτυχία ή η επιτυχία μου εξαρτάται από εμένα και μόνο”, γράφει κάποιος άλλος οπαδός του κινήματος, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως βετεράνο του Σώματος των Πεζοναυτών. Ένας άλλος θυμωμένος γράφει: «Ρισκάρω για να έχουν τα παιδιά μου μια καλύτερη ζωή. Όχι για να κάθεστε και να παίζετε το.......εις βάρος μου”.

 

Ο Trevino εξηγεί στο δικό του μήνυμα αυτό που ο ίδιος πιστεύει. "Ακόμα κι αν είχατε μια δύσκολη περίοδο, αυτή είναι η Αμερική, και εξακολουθεί να δίνει αξία σε σκληρή δουλειά, και στην ατομική αυτοδυναμία ... οι καιροί είναι δύσκολοι, βρισκόμαστε στη χειρότερη οικονομική κρίση από το Μεγάλο Κραχ, αλλά παρ 'όλα αυτά , οι αμερικανικές αξίες είναι που θα μας βγάλουν από το τούνελ”.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr