Ως ένα κοινωνικό έγκλημα που μερικές φορές είναι σωστό, μερικές φορές λάθος, χαρακτήρισε υπουργός στην Ινδία, τον βιασμό, λέγοντας μάλιστα ότι μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα μόνο αν καταγγελθεί στην αστυνομία.

 

Ο τοπικός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) και υπουργός σε ινδικό κρατίδιο, Μπαμπουλάλ Γκάουρ είπε συγκεκριμένα :

«Είναι ένα κοινωνικό έγκλημα που εξαρτάται από τους άνδρες και τις γυναίκες. Μερικές φορές είναι σωστό, μερικές φορές είναι λάθος…Μέχρι να υπάρξει καταγγελία, τίποτα δεν μπορεί να γίνει».

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο Γκάουρ εξέφρασε και την υποστήριξή του στον Μουλάγιαμ Σινγκ Γιάνταβ, επικεφαλής του τοπικού κόμματος που κυβερνά το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές. Οι πολιτικοί ηγέτες του κρατιδίου αυτού, όπου δύο εξαδέλφες 12 και 14 ετών βιάστηκαν και απαγχονίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν μετέβησαν στην περιοχή του συμβάντος και κατηγόρησαν τα μέσα ενημέρωσης ότι υπερπροβάλλουν το περιστατικό.

 

Ο Μουλάγιαμ αντιτάχθηκε στο να επιβληθεί η ποινή του θανάτου στους ένοχους για ομαδικό βιασμό, λέγοντας: «Τα αγόρια κάνουν λάθη, θα απαγχονιστούν για έναν βιασμό;».

 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έχει δηλώσει «ιδιαίτερα συγκλονισμένος» από τον βιασμό και τον φόνο των δύο κοριτσιών. Ο πατέρας και ο θείος των κοριτσιών δήλωσαν ότι πήγαν να καταγγείλουν το βιασμό και οι αστυνομικοί τους έδιωξαν. Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συχνά η αστυνομία συγκαλύπτει βιασμούς παρότι γίνεται ένας κάθε 21 λεπτά στην Ινδία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr