LIVE!

Έγινε το πρώτο βήμα για τηλεμεταφορά

Έγινε το πρώτο βήμα για τηλεμεταφορά Facebook Twitter
39

Όπως φαίνεται τα κινηματογραφικά σενάρια που έδειχναν ανθρώπους να τηλεμεταφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ίσως και να μην ανήκουν τόσο στη σφαίρα της φαντασίας.

Ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν να πετύχουν ακριβή τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών σε απόσταση τριών μέτρων ανοίγοντας τη συζήτηση για τη δημιουργία "κβαντικού διαδικτύου" που θα διασυνδέει αστραπιαία γρήγορους κβαντικούς υπολογιστές.

Ο επικεφαλής των ερευνητών Ρόναλντ Χάνσον του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Ντελφτ στην δημοσίευση του στο περιοδικό Science δήλωσε ότι οι νόμοι της Φυσικής δεν απαγορεύουν την τηλεμεταφορά μεγάλων αντικειμένων άρα και ανθρώπων. Όπως είπε, κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον δεν αποκλείεται οι άνθρωποι να διακτινίζονται ακόμη και στο διάστημα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ ερευνητές έδειξαν, με το νέο πείραμά τους, ότι είναι δυνατό να τηλεμεταφερθούν, και μάλιστα με 100% αξιοπιστία, πληροφορίες, κωδικοποιημένες σε υποατομικά σωματίδια, ανάμεσα σε δύο σημεία που απέχουν τρία μέτρα. Η τηλεμεταφορά βασίζεται στο μυστηριώδες φαινόμενο της κβαντικής «εμπλοκής» ή του κβαντικού «εναγκαλισμού», κατά την οποία η κατάσταση ενός σωματιδίου επηρεάζει αυτόματα την κατάσταση ενός άλλου μακρινού σωματιδίου.

Στο ολλανδικό πείραμα χρησιμοποιήθηκαν «εναγκαλισμένα» ηλεκτρόνια παγιδευμένα μέσα σε κρύσταλλο διαμαντιού σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Οι ερευνητές πέτυχαν την τηλεμεταφορά τεσσάρων διαφορετικών καταστάσεων των υποατομικών σωματιδίων που η κάθε μία αντιστοιχούσε σε μια μονάδα κβαντικής πληροφορίας (qubit) – κατ" αντιστοιχία των συμβατικών δυαδικών μονάδων ψηφιακής πληροφορίας (bit).

39

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM