Ταϊλάνδη: Του χρόνου εκλογές λέει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

Ταϊλάνδη: Του χρόνου εκλογές λέει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Facebook Twitter
0

Δεν θα γίνουν εκλογές στην Ταϊλάνδη τουλάχιστον για ένα χρόνο, σύμφωνα με τον αρχηγό του στρατού της χώρας και ηγέτη του πραξικοπήματος Στρατηγό Prayuth Chan-ocha, ο οποίος λέει ότι θέλει να αφήσει να περάσει αρκετός χρόνος για να γίνει η απαραίτητη πολιτική συμφιλίωση.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, το πρώτο μετά το πραξικόπημα, ο στρατηγός κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν και να σταματήσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Prayuth είπε ότι έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ενός χρόνου και τριών μηνών ώστε να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές. "Αρκετός χρόνος έχει σπαταληθεί σε συγκρούσεις", συμπλήρωσε.

Οι πρώτοι τρεις μήνες θα αφιερωθούν στη "συμφιλίωση" των δύο πλευρών, αντικυβερνητικών και οπαδών της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα δημιουργηθεί ένα νέο υπουργικό συμβούλιο και νέο σύνταγμα θα τεθεί σε ισχύ. Στους επόμενους 12 μήνες θα εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις και μετά θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν εκλογές.

"Δώστε μας χρόνο να λύσουμε τα προβλήματα για εσάς. Μετά οι στρατιώτες θα αποτραβηχτούν και θα κοιτούν την Ταϊλάνδη από μακριά", είπε ο στρατηγός.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM