Δεν θα γίνουν εκλογές στην Ταϊλάνδη τουλάχιστον για ένα χρόνο, σύμφωνα με τον αρχηγό του στρατού της χώρας και ηγέτη του πραξικοπήματος Στρατηγό Prayuth Chan-ocha, ο οποίος λέει ότι θέλει να αφήσει να περάσει αρκετός χρόνος για να γίνει η απαραίτητη πολιτική συμφιλίωση.

 

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, το πρώτο μετά το πραξικόπημα, ο στρατηγός κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν και να σταματήσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

 

Ο Prayuth είπε ότι έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ενός χρόνου και τριών μηνών ώστε να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές. "Αρκετός χρόνος έχει σπαταληθεί σε συγκρούσεις", συμπλήρωσε.

 

Οι πρώτοι τρεις μήνες θα αφιερωθούν στη "συμφιλίωση" των δύο πλευρών, αντικυβερνητικών και οπαδών της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα δημιουργηθεί ένα νέο υπουργικό συμβούλιο και νέο σύνταγμα θα τεθεί σε ισχύ. Στους επόμενους 12 μήνες θα εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις και μετά θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν εκλογές.

 

"Δώστε μας χρόνο να λύσουμε τα προβλήματα για εσάς. Μετά οι στρατιώτες θα αποτραβηχτούν και θα κοιτούν την Ταϊλάνδη από μακριά", είπε ο στρατηγός.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr