Ουκρανία: Άλλοι πέντε νεκροί στα ανατολικά της χώρας

Ουκρανία: Άλλοι πέντε νεκροί στα ανατολικά της χώρας Facebook Twitter
0

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στο χωριό Καρλίφκα, βορειο-δυτικά του Ντονέσκ, ανάμεσα σε ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους ενόπλους, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι τέσσερις από τους νεκρούς είναι μάλλον αυτονομιστές και ο πέμπτος ένας εθελοντής που πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε νωρίτερα ότι ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές έστησαν ενέδρα κατά ουκρανικής ομάδας αυτοάμυνας κοντά στο Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ομάδας αυτοάμυνας "Τάγμα του Ντονμπάς", οι αυτονομιστές χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα, ελεύθερους σκοπευτές και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων κατά του σώματος των ουκρανών εθελοντών.

 

Εντωμεταξύ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πριν λίγο ότι η Ουκρανία σπαράσσεται πλέον από "αληθινό εμφύλιο πόλεμο". Όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις προγραμματισμένες για την Κυριακή προεδρικές εκλογές της χώρας.

Η κρίση στην Ουκρανία «γεννήθηκε διότι ο ανατραπείς τέως πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς απέρριψε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολούθησε ένα πραξικόπημα, το οποίο υποστήριξαν οι αμερικανοί φίλοι μας, και εν τέλει, επικρατεί χάος κι ένας αληθινός εμφύλιος πόλεμος», υποστήριξε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε ένα οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοδυτική Ρωσία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM