Η γάτα της οικογένειας έσωσε παιδάκι από τα δόντια σκύλου

Η γάτα της οικογένειας έσωσε παιδάκι από τα δόντια σκύλου Facebook Twitter
20

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στο Bakersfield των ΗΠΑ. Ένα αγοράκι 4-5 χρονών έπαιζε με το ποδήλατό του στην αυλή του σπιτιού του όταν ένας σκύλος χωρίς κανένα λόγο του επιτέθηκε και άρχισε να το δαγκώνει και να του τραβάει το πόδι.

Αμέσως η Tara, η γάτα της οικογένειας έτρεξε με ορμή και έπεσε πάνω στον σκύλο και τον έδιωξε μακριά για να γυρίσει πίσω στο παιδάκι όταν βεβαιώθηκε ότι έφυγε ο σκύλος.

Η μητέρα του αγοριού είπε σε τοπικό σταθμό ότι το παιδί χρειάστηκε μερικά ράμματα αλλά γενικά είναι καλά στην υγεία του. Ο σκύλος ανήκει σε γείτονα της οικογένειας και έχει τεθεί υπό παρακολούθηση.

Το παρακάτω βίντεο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού της οικογένειας.

 

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

11 σχόλια
Puuuurrr! Well done puss! :-)Πάντως ενδέχεται, όντως, trigger στο σκυλί να έκανε το ποδηλατάκι (και ο ήχος από τις ρόδες, κάνουν πολύ σαματα)τουλάχιστον εμένα μού είχαν συμβεί 3-4 περιστατικά δαγκωμάτων με ίδιο σκυλί μεν, αλλά σε διάφορες φάσεις δε (όχι μόνο εν κινήσει με το ποδήλατο, αλλά και απλά κρατώντας το δίπλα μου).
Kαθε χρόνο παγκοσμίως 25000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από σκύλους είτε επειδή αυτοί προσβλήθηκαν από λύσσα είτε γιατί είναι βίαιοι λόγω εκπαίδευσης ή χαρακτήρα. Αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι αξιαγάπητα ζώα οι σκύλοι αλλά νομίζω οι γάτες είναι αξιολάτρευτες.
Για ακόμη μια φορά θα αναφερθούμε στο τεκμηριωμένο γεγονός πως ο σκύλος γίνεται επικίνδυνος από τον άνθρωπο.Σε αντίθεση με τη γάτα, ο σκύλος είναι απόλυτη ευθύνη του ανθρώπου. Και είναι εξ'ορισμού φιλικός. Οι άνθρωποι τον κάνουν επικίνδυνο.Οι γάτες ποτέ δεν είχαν το ΄δέσιμο' που είχε ο σκύλος με τον άνθρωπο.Οι γάτες είναι εντυπωσιακά πλάσματα, που απλά τυχαίνει να ζουν στα ίδια περιβάλλοντα με τους ανθρώπους.
Κι ομως οι γατες αγαπανε πολυ αι δενονται με τους ιδιοκτητες τους. Ειχα μια γατα που την εχασα στο Γυθειο και την ξαναβρηκα 2 χρονια μετα στη Σπαρτη. Εκανε σαν τρελλη απ'τη χαρα της οταν με ξαναειδε κι ας ειχε περασει τοσος καιρος!
Διόρθωση:-Είναι Η γάτα και όχι ο γάτος.-Διορθωμένο σχόλιο:Δείτε και αυτό το βιντεάκι και αν συνεχίζετε, κάποιοι, να πιστεύετε πως η γάτα αυτή δεν ήξερε τι ακριβώς έκανε, προστατεύοντας ξεκάθαρα τον μικρό, τότε τι να σας πω;...Και πάψτε να συγκρίνετε τις γάτες με τους σκύλους, τους σκύλους με τις γάτες. Είναι δύο πολύ διαφορετικά ζώα. Το γεγονός ότι τα έχουμε συνηθίσει μέσα στα σπίτια μας ως οικόσιτα ζώα αυτό δεν τα συνδέει μεταξύ τους. Αυτή η σύγκριση που επιχειρείται από ορισμένους είναι άτοπη. Και εν πάσει περιπτώσει, σε αυτό το γεγονός πρωταγωνιστεί μία γάτα, αυτή η γάτα! Καλά... εκτός ότι είναι μία κούκλα, φαίνεται πως είναι μεγάλο αλάνι... Το βλέμμα της είναι απίστευτο. Και... κυρίως δεν ανήκει στον μικρό αλλά ο μικρός ανήκει σε εκείνη...! (Όσοι ξέρετε από γάτες, καταλαβαίνετε...).https://www.youtube.com/watch?v=jGOv8ih_vC8Υ.Γ.: Ως παιδί μεγάλωσα, κυρίως, με σκυλιά μέσα στο σπίτι. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχω αποκτήσει μία γάτα και έναν γάτο. (Υιοθετημένα από τον δρόμο όταν ήταν μωρά).Έχω σοβαρές ενδείξεις πως ο γάτος μου στην προηγούμενη ζωή του πρέπει ήταν σκύλος ή δελφίνι θαλασσίου πάρκου ή τίγρης τσίρκου. Εκτελεί τις εντολές μου κανονικότατα, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια εκπαίδευσης. Ούτε τα σκυλιά μου δεν ήταν τόσο υπάκουα (αν και εκπαιδευμένα). Αγαπάει πολύ το νερό. Το καλοκαίρι δισκεδάζει όταν να τον καταβρέχω με το λάστιχο και βουτάει κανονικά στο νερό της μπανιέρας!
Σας παρακαλώ πολύ να μου επιστρέψετε τον γάτο μου!!! :-pόντως πρόκειται για δύο διαφορετικά ζώα και είναι αδόκιμη η σύγκριση γάτας με σκύλο. Επίσης, μετά από τόσα πλάσματα που πέρασαν από τα χέρια μου, μπορώ να πω ότι τα ζώα έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα και προσωπικότητα, πέρα από κάποια κοινά ένστικτα. Για όσους βέβαια επιμένουν να κάνουν την γάτα τους "σκύλο" ώστε να εκτελεί προστάγματα, υπάρχει το Moscow Cat Theatre που θα τους πείσει ότι δεν είναι μόνο οι σκύλοι εκπαιδεύσιμοι και ταλαντούχοι στα περίτεχνα τρικ. Αν και διαφωνώ με αυτού του είδους την εκπαίδευση.
Δείτε και αυτό το βιντεάκι και αν συνεχίζετε, κάποιοι, να πιστεύετε πως ο γάτος αυτός δεν ήξερε τι ακριβώς έκανε, προστατεύοντας ξεκάθαρα τον μικρό, τότε τι να σας πω;...Και πάψτε να συγκρίνετε τις γάτες με τους σκύλους, τους σκύλους με τις γάτες. Είναι δύο πολύ διαφορετικά ζώα. Το γεγονός ότι τα έχουμε συνηθίσει μέσα στα σπίτια μας ως οικόσιτα ζώα αυτό δεν τα συνδέει μεταξύ τους. Αυτή η σύγκριση που επιχειρείται από ορισμένους είναι άτοπη. Και εν πάσει περιπτώσει, σε αυτό το γεγονός πρωταγωνιστεί ένας γάτος, αυτός ο γάτος! Καλά... εκτός ότι είναι ένας κούκλος, φαίνεται πως είναι μεγάλο αλάνι. Το βλέμμα του είναι απίστευτο. Και... κυρίως δεν ανήκει στον μικρό αλλά ο μικρός ανήκει σε εκείνον...! https://www.youtube.com/watch?v=jGOv8ih_vC8
Σκύλος που επιτίθεται στο αφεντικό του αναίτια είναι γκαραντί προβληματικός. Σε άλλες περιπτώσεις, ακόμα και σ'αυτή του βίντεο, υπάρχουν κι άλλες πιθανότητες, αλλά επίθεση σε αφεντικό δυστυχώς είναι ένδειξη προβλήματος.
το 'αναίτια' είναι σχετικό.Φυσικά και δεν αποκλείεται ο σκύλος να είναι διαταραγμένος (όπως και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι βέβαια) αλλά δεν γνωρίζουμε κατά πόσο το αθώο αγγελούδι είχε τυχόν κακοποιήσει τον εν λόγω σκύλο στο παρελθόν.Προσωπικά ξέρω μικρό παιδί γείτονά μου που πετούσε πέτρες σε σκυλιά της γειτονίας. Αναίτια.
Το παιδί κάνει ποδήλατο δίπλα στον δρόμο δεν το βλέπετε; Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό και ο σκυλάκος το καταλαβαίνει γι' αυτό πάει να του πάρει το ποδήλατο, για να το προστατεύσειΑλλά μιά γάτα πού να τα καταλάβει κάτι τέτοια...
Αγαπώ και τις γάτες τους σκύλους.Αλλά ακόμα και η μετενσάρκωση της Μητέρας Τερέζας να ήταν η γάτα,η άποψη μου παραμένει η ίδια:Τα σκυλιά μου αρέσουν περισσότερο :p . Πάντως πρέπει να τον συμπαθεί πολύ τον μικρό το γατί,μπράβο του.Και αυτή η μάνα αφού επιτέθηκε το σκυλί στον γιο της τον παρατάει εκεί αντί να τον κουβαλήσει πίσω στο σπίτι;Είπαμε σοκ,είπαμε κάλεσε ασθενοφόρο,αλλά βεβαιώσου πρώτα ότι το πιτσιρίκι σου είναι ασφαλές,ειδικά όταν ο σκύλος είναι ακόμα έξω.Αντί να τεθεί ο σκύλος υπό παρακολούθηση μήπως θα έπρεπε να τεθούν οι ιδιοκτήτες του;Τα ζώα είναι όπως τα μάθεις.Αλλά ακόμα κι έτσι να μην ήταν,αν δεχτούμε ότι ο σκύλος είναι βίαιος από μόνος του,πως τον αφήνουν αμολητό να κυκλοφορεί στους δρόμους;Ευτυχώς που δεν έπαθε τίποτα χειρότερο ο πιτσιρίκος να λέμε.Περαστικά του.
επειδή είχα, έχω και θα έχω πάντα γατιά-σκυλιά, να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου το σκυλάκι μπορεί να δαγκώσει απρόβλεπτα, χωρίς να έχει κακοποιηθεί ή να είναι ανεκπαίδευτο. Συνέβη να δαγκώσει από πίσω, ύπουλα αλλά ευτυχώς επιπόλαια το ανηψάκι μου ο σκύλος μου, λόγω ζήλιας! Αυτό το "πρόβατο" που μου κουβάλησε στο κήπο κάτι νεογέννητα γατάκια! Αυτό που κοιμόταν αγκαλιά με γάτες και παιδιά. Ένα σκυλί που τον φωνάζαμε λόρδο λόγω των τρόπων του. Υπάρχει μία πτυχή στα σκυλιά που είναι απρόβλεπτη. Και στα γατιά. Αλλά τα γατιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτεθούν σε άνθρωπο από μόνα τους, χωρίς κανένα λόγο.
Ομολογώ πως δεν το ήξερα ότι κάτι τα "μουρλαίνει" χωρίς προφανή λόγο.Την μοναδική φορά που με δάγκωσε σκύλος ήταν ενώ έκανα ποδήλατο και πήγαινα γρήγορα οπότε εκεί ήταν ότι "του βγήκε το ένστικτο του κυνηγού".Αμέσως μετά του φώναξε ο ιδιοκτήτης του,έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και ήρθε και μου έγλυφε το δάγκωμα σαν συγγνώμη.Αλλά και πάλι υπήρξε λόγος.Ακόμα και στην περίπτωση σου υπήρξε ζήλια για κάτι.Εδώ ποια ήταν η δικαιολογία;Ζήλεψε το πιτσιρίκι που έκανε ποδήλατο πιο αργά και από χελώνα;Από γάτο φίλου μου ο οποίος επιτίθεται αναίτια(ακόμα και με ηρεμία να πας να τον πλησιάσεις) είναι επειδή το γατί νιώθει ανασφάλεια απέναντι σε ξένους.Ίσως να ισχύει αυτό που λες βέβαια.Ίσως και να είναι αυτό που έγραψε ο Γιώργος παρακάτω και να ήθελε να βοηθήσει,αλλά σκυλί είναι δεν περιμένεις να πάει να πιάσει την κουβέντα με τον πιτσιρίκο και να του εξηγήσει γιατί δεν κάνει να είναι με το ποδήλατο στον δρόμο...Ίσως...Ελπίζω να μην είναι αποτέλεσμα κακοποίησης παρ'όλ'αυτά.