ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συρία: Διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των ανταρτών από τη Χομς

Συρία: Διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των ανταρτών από τη Χομς Facebook Twitter
0

Τα κυβερνητικά στρατεύματα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες για να αποχωρήσουν από την Χομς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, Ταλάλ αλ Μπαράζι, και εκπρόσωποι των ανταρτών δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, καθώς τηρείται η κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή με σκοπό να διεξαχθούν διαβουλεύσεις για την αποχώρηση των ανταρτών.

Οι συνομιλίες «έχουν προχωρήσει πολύ (...) πλησιάζουμε στην κατάληξή τους» είπε ο Μπαράζι όπως γράφει το in.gr. Ο Αμπού Χάρετ, ο ένας από τους διαπραγματευτές των ανταρτών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι συνομιλίες εισήλθαν σε ένα «νέο στάδιο έπειτα από συνομιλίες με το Ισλαμικό Μέτωπο, ειδικά την (οργάνωση) Λίουα αλ Ταουχίντ». Κατά τον ίδιο, στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν «ο πρεσβευτής του Ιράν στη Δαμασκό, καθώς και αξιωματούχοι αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας από την πρεσβεία της Ρωσίας».

Στο μέτωπο του Χαλεπίου ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του τον δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη και προέλασε προς τα βορειοανατολικά, όπου βρίσκεται η κεντρική φυλακή της πόλης που πολιορκούν αντάρτες εδώ και μήνες, σύμφωνα με πηγές των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας. Επίσης στο Χαλέπι, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 άλλοι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με όλμους στα ξενοδοχεία Σάλουμ και Πλάνετ, στη συνοικία Αζιζία, που ελέγχεται από το καθεστώς, όπως μετέδωσε το SANA.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ