Απεργία την Πρωτομαγιά

Κένυα: Βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

Κένυα: Βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Κένυα, όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη έξω από αστυνομικό τμήμα σε μια φτωχική γειτονιά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Οι αστυνομικοί είχαν προηγουμένως σταματήσει το αυτοκίνητο και επρόκειτο να προσαγάγουν τους επιβάτες του για ανάκριση, όταν πυροδοτήθηκε η βόμβα. Λίγο μετά τη φονική έκρηξη οι αρχές εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη μια ακόμη βόμβα, όπως διαβάζουμε στο Euronews.

 

Η περιοχή Πανγκάνι, όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση, βρίσκεται δίπλα στην συνοικία Ίστλι του Ναϊρόμπι, μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από Σομαλούς.

Στον συγκεκριμένο τομέα της πρωτεύουσας της Κένυας έχουν γίνει επανειλημμένα βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με την κενυατική αστυνομία είναι έργο σομαλών εξτρεμιστών.

Οι επιθέσεις σε κενυατικούς στόχους από οργανώσεις συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων από την Κένυα στην Σομαλία με στόχο την εκκαθάριση θυλάκων των ισλαμιστών ανταρτών.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ