Είναι αλήθεια ότι η Νορβηγική αστυνομία δεν τα πήγε καθόλου καλά με τις δολοφονικές επιθέσεις στο Όσλο και το νησί Ουτόγια. Ιδίως στην περίπτωση της σφαγής στο Ουτόγια στην αστυνομία καταλογίζεται ότι δεν χρησιμοποίησε ελικόπτερο για να φτάσει στο νησί ενώ ο ένοπλος πυροβολούσε εν ψυχρώ τους πολίτες και όταν έφτασε έψαχνε να βρει λέμβους για να περάσει απέναντι. Οι κατηγορίες για ολιγωρία, έφεραν την αντίδραση του επικεφαλής της αστυνομίας στο Όσλο ο οποίος δήλωσε ότι η ειδική δύναμη Delta ανταποκρίθηκε το ταχύτερο δυνατό και έσπευσε "γρήγορα στην περιοχή".

 

Όμως, τώρα η αστυνομία εκτίθεται για άλλη μια φορά αφού αναθεωρεί τον αριθμό των νεκρών στο Ουτόγια προς τα κάτω. Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος, ο αριθμός των νεκρών είναι 68 και όχι 86, ανακοίνωση που χαροποιεί μεν ως προς τη μείωση των ανθρωπίνων ζωών που χάθηκαν, εκθέτει δε για άλλη μια φορά τη Νορβηγική αστυνομία αφού μετρούσε ανθρώπους στους νεκρούς, χωρίς εν τω μεταξύ να έχει βρει τα πτώματα. “Ολες οι σοροί των θυμάτων έχουν πλέον απομακρυνθεί από το νησί, γεγονός που επέτρεψε στις αρχές να ανακοινώσουν ένα πιο συγκεκριμένο απολογισμό, εξήγησε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας και πάλι ότι «ο αριθμός μπορεί ακόμη να αυξηθεί καθώς συνεχίζεται η έρευνα για άλλες σορούς».

 

Εν τω μεταξύ, ο 32χρονος δράστης ο οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο του θέλει να απολογηθεί σε κόσμο και φορώντας στολή, μεταφέρθηκε σήμερα στην απομόνωση, όπου θα μείνει οκτώ εβδομάδες με απόφαση δικαστηρίου. Η δήλωση του κατά την απολογία του ότι έχει άλλες δύο ομάδες συνεργατών, τρομάζει περισσότερο τη Νορβηγία. Σύμφωνα με τον δικαστή Κίμ Χέγκερ ο 33χρονος δήλωσε ότι υπάρχουν δύο ακόμη πυρήνες στην οργάνωση του. "Ο κατηγορούμενος έκανε δηλώσεις που χρειάζονται περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβανομένης αυτής ότι 'υπάρχουν άλλοι δύο πυρήνες στην οργάνωσή μας'", σημείωσε ο δικαστής.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr