Νεκροί διαδηλωτές στην Καμπότζη

Νεκροί διαδηλωτές στην Καμπότζη Facebook Twitter
0

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας στην Καμπότζη διαδηλώνουν στους δρόμους της Πνομ Πενχ ζητώντας αύξηση του κατώτατου μισθού. Πολλοί από τους απεργούς πέταξαν πέτρες μπουκάλια και μολότοφ έξω από εργοστάσιο υφασμάτων. Οι δυνάμεις της στρατονομίας άνοιξαν πυρ με πιστόλια και καραμπίνες. Τουλάχιστον 3 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από τις συμπλοκές.

Η στρατονομία της Καμπότζης επιβεβαιώνει μόνο τον ένα θάνατο, τονίζοντας ότι λειτουργεί «εντός των καθηκόντων» της.

 

Ο υφαντουργικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για την καμποτζιανή οικονομία και η παραγωγή του προμηθεύει τις μεγάλες διεθνείς μάρκες. Απασχολεί περίπου 650.000 εργάτες. Οι περισσότεροι από αυτούς ζητούν να αυξηθεί ο μισθός τους στα 160 δολάρια το μήνα. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για αύξηση στα 95 δολάρια το μήνα. Όμως τα εργατικά συνδικάτα θεωρούν αυτήν την αύξηση ανεπαρκή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM