Πακιστάν: Αναβλήθηκε η δίκη του Μουσάραφ

Πακιστάν: Αναβλήθηκε η δίκη του Μουσάραφ Facebook Twitter
0

Την Πρωτοχρονιά 2014, εκτός νέου απροόπτου θα δικαστεί ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ. Η αναβολή της διαδικασίας, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, κρίθηκε αναγκαία καθώς οι αρχές εντόπισαν πέντε κιλά εκρηκτικές ύλες, έναν πυροκροτητή και δύο πιστόλια κατά μήκος της διαδρομής προς το δικαστήριο.

Κατηγορείται για εσχάτη προδοσία, ενώ τη Δευτέρα απορρίφθηκε το αίτημά του να δικαστεί από στρατοδικείο, ως μόνο αρμόδιο, όπως υποστήριξε η πλευρά της υπεράσπισής του. Οι κατηγορίες αφορούν την απόφαση του 2007 ν' αναστείλει το σύνταγμα επιβάλλοντας κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο 70χρονος στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ έχει καταδικαστεί για πλείστα όσα αδικήματα και βρίσκεται έξω με εγγύηση. Παράλληλα εκκρεμούν κι άλλες δίκες για δολοφονία και τον περιορισμό της δικαστικής εξουσίας.

 

Η υπερασπιστική γραμμή αναφέρει ότι όλες οι κατηγορίες έχουν πολιτικά κίνητρα κι απειλεί με αποκαλύψεις προσώπων από την στρατιωτική και πολιτική ελίτ, που ενεπλάκησαν στις ενέργειές του.

Πηγή: ΑΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM