Ο Ομπάμα θυσιάζει το κοινωνικό κράτος

Ο Ομπάμα θυσιάζει το κοινωνικό κράτος Facebook Twitter
0

Τη δόξα του Γιώργου ζήλεψε ο Ομπάμα. Διαβάζω στο New York Magazine ότι ετοιμάζεται να κάνει περικοπές στο κοινωνικό κράτος, για να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να συμφωνήσουν σε ένα φιλόδοξο σχέδιο μείωσης του χρέους. Η οργάνωση MoveOn.org καταγγέλει την ανίερη συμφωνία που προτείνει ο Ομπάμα, την ίδια στιγμη που, όπως αναφέρει το CBS, ο απλός κόσμος φωνάζει, όπως και στην Ελλάδα, ότι πρέπει να προστατευθεί το κράτος προνοιας και τα λεφτά που τους λείπουν να τα πάρουν φορολογώντας τους έχοντες και την ελίτ.

«Ο προϋπολογισμός που προτείνουν οι Ρεπουμπλικανοί βάζει τέλος στο σύστημα υγείας Medicare όπως ίσχυε μέχρι τώρα, για να δώσουν δισεκατομμύρια στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και τους εκατομμυριούχους», υποστηρίζει η κριτική που ασκείται. Αυτοί που χάνουν από μια τέτοια εξέλιξη είναι πρωτίστως οι γηρεότεροι Αμερικανοί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Διεθνή / Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκλογική ανατροπή: πρώτη φορά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία, το 1985, υποψήφιος που είχε έρθει δεύτερος στον πρώτο γύρο καταφέρνει να κερδίσει στον δεύτερο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.600 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 48 πυραύλους και σχεδόν 2.300 επιθετικά drones κατά της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΝΤΟ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Βουλγαρία: Στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές με φόντο τις ανησυχίες για επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η πρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, η οποία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τη Μόσχα και αντιτίθεται στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προηγείται στην κούρσα για μία νέα θητεία στο αξίωμα
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Νετανιάχου: Εάν το Ιράν διαταράξει τις εκλογές «θα υποστεί αντίποινα»

Εντείνεται η ανησυχία του για τις εκλογές στο Ισραήλ - Νωρίτερα το Axios μετέδωσε ότι «έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τον Τραμπ να εκφράσει πιο ανοικτά τη στήριξή του στην προεκλογική του εκστρατεία»
THE LIFO TEAM