ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Ο Ομπάμα θυσιάζει το κοινωνικό κράτος

Ο Ομπάμα θυσιάζει το κοινωνικό κράτος Facebook Twitter
0

Τη δόξα του Γιώργου ζήλεψε ο Ομπάμα. Διαβάζω στο New York Magazine ότι ετοιμάζεται να κάνει περικοπές στο κοινωνικό κράτος, για να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να συμφωνήσουν σε ένα φιλόδοξο σχέδιο μείωσης του χρέους. Η οργάνωση MoveOn.org καταγγέλει την ανίερη συμφωνία που προτείνει ο Ομπάμα, την ίδια στιγμη που, όπως αναφέρει το CBS, ο απλός κόσμος φωνάζει, όπως και στην Ελλάδα, ότι πρέπει να προστατευθεί το κράτος προνοιας και τα λεφτά που τους λείπουν να τα πάρουν φορολογώντας τους έχοντες και την ελίτ.

«Ο προϋπολογισμός που προτείνουν οι Ρεπουμπλικανοί βάζει τέλος στο σύστημα υγείας Medicare όπως ίσχυε μέχρι τώρα, για να δώσουν δισεκατομμύρια στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και τους εκατομμυριούχους», υποστηρίζει η κριτική που ασκείται. Αυτοί που χάνουν από μια τέτοια εξέλιξη είναι πρωτίστως οι γηρεότεροι Αμερικανοί.

0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τι προκάλεσε το πρόβλημα με την καταμέτρηση στη Νέα Υόρκη και γιατί έχει σημασία

Χιλιάδες ψηφοδέλτια δεν μπορούσαν να καταμετρηθούν λόγω προβλήματος στο λογισμικό των εκλογικών μηχανημάτων - Τι συνέβη, πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα οι αρχές
THE LIFO TEAM
Παραιτήθηκε ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Διεθνή / Παραιτήθηκε ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 69 νεκρούς

«Ένας υπουργός Μεταφορών μιας χώρας όπως η Ισπανία δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του μετά από δύο δυστυχήματα σε λιγότερο από ένα χρόνο», δήλωσε ο Όσκαρ Πουέντε
THE LIFO TEAM