Τουλάχιστον 500 άτομα έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στο Νότιο Σουδάν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει μεταξύ αντίπαλων ομάδων του στρατού. Οι μάχες ξεκίνησαν στην πρωτεύουσα Τζούμα την Κυριακή. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν επτά πρώην υπουργοί και ότι απετράπη πραξικόπημα.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν σε εκκένωση των αμερικανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα, ενώ στην πρεσβεία θα παραμείνει μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό. «Οι πολιτικές διαφορές πρέπει να επιλύονται με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα, τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνα στη χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει να σέβεται το νόμο και οι πολίτες του Νότιου Σουδάν πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ελευθερία που τους δίνει η ειρήνη».

 

 

 

Λόγω των νέων συγκρούσεων περίπου 13.000 πολίτες έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε καταυλισμούς των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή. Το Νότιο Σουδάν ανεξαρτητοποιήθηκε από το Σουδάν το 2011 υπογράφοντας συμφωνία με την οποία τερματίστηκε ο Δεύτερος Σουδανικός Εμφύλιος Πόλεμος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr