Απεργία την Πρωτομαγιά

Αιματηρές συγκρούσεις στο Ν. Σουδάν

Αιματηρές συγκρούσεις στο Ν. Σουδάν Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 500 άτομα έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στο Νότιο Σουδάν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει μεταξύ αντίπαλων ομάδων του στρατού. Οι μάχες ξεκίνησαν στην πρωτεύουσα Τζούμα την Κυριακή. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν επτά πρώην υπουργοί και ότι απετράπη πραξικόπημα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν σε εκκένωση των αμερικανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα, ενώ στην πρεσβεία θα παραμείνει μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό. «Οι πολιτικές διαφορές πρέπει να επιλύονται με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα, τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνα στη χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει να σέβεται το νόμο και οι πολίτες του Νότιου Σουδάν πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ελευθερία που τους δίνει η ειρήνη».

 

Λόγω των νέων συγκρούσεων περίπου 13.000 πολίτες έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε καταυλισμούς των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή. Το Νότιο Σουδάν ανεξαρτητοποιήθηκε από το Σουδάν το 2011 υπογράφοντας συμφωνία με την οποία τερματίστηκε ο Δεύτερος Σουδανικός Εμφύλιος Πόλεμος.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ