Η Καλιφόρνια βρίσκεται ένα βήμα προτού γίνει η πρώτη Πολιτεία στις ΗΠΑ που θα εισαγάγει υποχρεωτικό μάθημα για τις θετικές συνεισφορές των gay πολιτών στην αμερικάνικη ιστορία, σε όλα τα δημόσια σχολεία της επικράτειάς της.

 

Το νομοσχέδιο που πέρασε και από τα δύο πολιτειακά σώματα βρίσκεται στα χέρια του Κυβερνήτη Jerry Brown, ο οποίος θα πρέπει να το υπογράψει για να τεθεί σε ισχύ. Ο προηγούμενος Κυβερνήτης και πρώην χολιγουντιανός αστέρας Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ είχε θέσει βέτο σε παρόμοιο νομοσχέδιο ένα χρόνο νωρίτερα, στέλνοντάς το στον κάλαθο των αχρήστων.

 

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου τονίζουν το θετικό αντίκτυπο που θα έχει σε νεαρούς ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες να μαθαίνουν για προσωπικότητες που θα μπορούσαν να αποκτήσουν το ρόλο προτύπου για αυτούς. Όπως και τα μαθήματα για τη γυναικεία ιστορία και την ιστορία των διαφόρων εθνικών μειονοτήτων που απαρτίζουν το αμερικάνικο έθνος, με τα μαθήματα για την ιστορία των gay «Αποκτούμε μεγαλύτερη εκτίμηση στο τί σημαίνει να είσαι Αμερικάνος» δήλωσε ο John Perez, ο πρώτος ομοφυλόφιλος πρόεδρος της Βουλής της Καλιφόρνια.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr