Σε συμβιβαστική συμφωνία για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατέληξε η διακομματική επιτροπή προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου. Σε περίπτωση που εγκριθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτρέπεται το ενδεχόμενο νέου αδιεξόδου, ανάλογο με αυτό του περασμένου Οκτωβρίου, για τα δυο επόμενα χρόνια.

 

«Η συμφωνία αποτελεί ξεκάθαρο σημάδι προόδου από την υπάρχουσα κατάσταση. Διασφαλίζει ότι δεν θα δούμε το σενάριο της διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης το Ιανουάριο, ούτε τον ερχόμενο Οκτώβριο. Διασφαλίζει ότι δεν θα οδεύουμε από κρίση σε κρίση», τόνισε ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων Πολ Ράιαν.

 

 

 

Η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων καθορίζει το επίπεδο των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως και την 1η Οκτωβρίου του 2015. Προβλέπεται ήπια μείωση του ελλείμματος κατά 23 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος δεκαετίας, χωρίς αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης. Την πρώτη διακομματική συμφωνία μετά από τρία χρόνια αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, χαιρέτισε με γραπτή δήλωσή του ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Αναλυτές εκτιμούν ότι παρά τις αντιδράσεις της συντηρητικής πτέρυγας των Ρεπουμπλικάνων, η συμφωνία θα επικυρωθεί από τα δυο σώματα του Κογκρέσου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr