77% αύξηση για τους εργάτες στα εργοστάσια ρούχων του Μπαγκλαντές

77% αύξηση για τους εργάτες στα εργοστάσια ρούχων του Μπαγκλαντές Facebook Twitter
1

Το επίσημο συμβούλιο για την εργασία στη χώρα είχε προτείνει ως κατώτατο μηνιαίο μισθό 5.300 takas, κάπου 51 ευρώ, μετά από μια σειρά θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων. Την 1η Απριλίου 130 άτομα σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε εργοστάσιο που έφτιαχνε ρούχα για ευρωπαϊκές μάρκες.

Η άρνηση των ιδιοκτητών των εργοστασίων οδήγησε διαδηλώσεις, βία στους δρόμους και ένα τετραήμερο λουκέτο σε πολλά εργοστάσια. Χθες το βράδυ η πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται να έπεισε τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών να εφαρμόσουν την αύξηση.

Το Μπαγκλαντές είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στις εξαγωγές ρούχων, μετά την Κίνα. Υπολογίζεται ότι κερδίζει περισσότερα από 200 δισ. δολάρια το χρόνο από τις εξαγωγές κυρίως προς τις ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι εργάτες που εργάζονται σε αυτή τη βιομηχανία είναι κοντά στα 4 εκατ. Ακόμα και μετά την αύξηση, ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Μπαγκλαντές παραμένει ο μικρότερος στον κόσμο σύμφωνα με τον Γκάρντιαν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Κάτσε να κάνω τις αναγωγές τώρα. 200 ζεστά δις εισάγονται στη χώρα λόγω της παραγωγικής δραστηριότητας του εκεί εργατικού δυναμικού που υποθέτω βρίσκει να βρει δουλειά. Άρα εργασία-επένδυση-εξαγωγες...αυτό το λένε ανάπτυξη. Έτσι λένε και στην Ελλάδα. Αφήστε να έρθουν επιχειρηματίες (εργασία) να ανοίξουν δουλειές (επενδύσεις) να βρούμε δουλειές (παραγωγική εξαγωγική δραστηριότητα γιατί εδώ (όπως Μπαγκλαντές) κανείς δε μπορεί να αγοράσει τίποτα (εξωστρέφεια το λένε αυτό κατά Κο Σαμαρά). ΚΑΙ ΕΤΣΙ θα έχουμε ξανά δουλειές...όπως Μπαγκλαντές.Τώρα κατάλαβα. Πάω να στηθώ έξω από το εκλογικό κέντρο να ψηφίσω τη συγκυβέρνηση που νυχθημερόν ψάχνει δουλειές για εμένα και εσένα...για όλους.