Το αμερικανικό δίκτυο προβάλλει την ανακοίνωση των διοργανωτών του «Audacity of Hope», πλοίου με αμερικανική σημαία, οι οποίοι κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν τους επιτρέπει τον απόπλου, υποκύπτωντας σε Ισραηλινές και Αμερικανικές πιέσεις οικονομικής φύσεως.

 

Ο επιβάτης του πλοίου Medea Benjamin, απορρίπτει τον ισχυρισμό, από ελληνικής πλευράς, ότι το πλοίο δεν είναι ασφαλές και χρειάζεται περαιτέρω επιθεώρηση. Το δελτίο Τύπου των διοργανωτών αναφέρει ότι «Το Ισραήλ έχει δηλώσει καθαρά ότι πιέζει κυβερνήσεις για να προσπαθήσουν να σταματήσουν το στολίσκο, και προφανώς η Ελλάδα είναι μια χώρα κλειδί καθώς πολλά από τα πλοία σχεδιάζουν να φύγουν από την Ελλάδα»  και συνεχίζει λέγοντας ότι «είναι αδιανόητο ότι το Ισραήλ επωφελείται της οικονομικής κρίσης που ο ελληνικός λαός βιώνει και προσπαθεί να σταματήσει το πλοίο μας ή ολόκληρο τον στόλο».

 

Το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε ως «γελοίες» τις παραπάνω υποθέσεις. «Έχουν κάποιου είδους αποδείξεις για αυτά που ισχυρίζονται;» ρώτησε ο εκπρόσωπος τους υπουργείου Yigal Palmor.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr