Βία και αποχή στις δημοτικές εκλογές του Κοσόβου

Βία και αποχή στις δημοτικές εκλογές του Κοσόβου Facebook Twitter
0

Η σερβική κυβέρνηση για πρώτη φορά κάλεσε τους Σέρβους του Κοσόβου να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία με στόχο την προοπτική ενταξιακής διαπραγμάτευσης με την ΕΕ, μερίδα όμως των Σέρβων αντισκέται στην ενσωμάτωσή τους με το υπόλοιπο Κόσοβο.

Δύο ώρες όμως πριν κλείσουν οι κάλπες στην Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σχολεία όπου είχαν στηθεί περίπου τα μισά εκλογικά τμήματα στη σερβική πλευρά, έριξαν δακρυγόνα και έσπασαν κάλπες. Η ψηφοφορία διεκόπη και χρειάστηκε η συμβολή της διεθνούς δύναμης EULEX για να αποκατασταθεί η τάξη.

Άτομα που ψήφισαν προπηλακίστηκαν από ομάδες Σέρβων που λέγεται ότι είχαν ταξιδέψει από τη Σερβία με αυτό το σκοπό. Άλλοι βιντεοσκοπούσαν τους Σέρβους που πήγαιναν να ψηφίσουν.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που συνδράμει στη διοργάνωση της εκλογικής αναμέτρησης, απέσυρε 60 στελέχη του από τα 200 που βρίσκονται στην περιοχή. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν, και πότε, θα επαναληφθεί η ψηφοφορία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM