ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μια κινεζική μικρή εφημερίδα αψηφά το καθεστώς

Μια κινεζική μικρή εφημερίδα αψηφά το καθεστώς Facebook Twitter
0

Σε ένα τοπίο ασφυκτικό για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, η αντίδραση μιας τοπικής εφημερίδας στην Κίνα, στη σύλληψη δημοσιογράφου της, αποκτά χαρακτήρα μικρής επανάστασης. Η εφημερίδα «New Express”, κάλεσε στο πρωτοσέλιδο της, τις Αρχές, να απελευθερώσουν τον δημοσιογράφο που κατηγορείται για δυσφήμηση εταιρίας, στην οποία το κράτος συμμετέχει με 20%, με τον τίτλο «Αφήστε τον παρακαλώ».

Καθώς δεν υπήρξε θετική αντίδραση από το κινεζικό καθεστώς, η εφημερίδα επανήλθε την Πέμπτη με νέα έκκληση, σε μια κίνηση που είναι έτσι κι αλλιώς, ασυνήθιστη για μέσο ενημέρωσης στην Κίνα.

"Είμαστε μια μικρή εφημερίδα, αλλά έχουμε κότσια», έγραψε στο κύριο άρθρο η συντακτική ομάδα της «New Express», ζητώντας μάλιστα συγγνώμη που δεν μίλησε νωρίτερα, υπό το φόβο αντιποίνων κατά του δημοσιογράφου της.

 «Πάντα πιστεύαμε ότι όσο λειτουργούμε υπεύθυνα, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα", έγραψε η εφημερίδα, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που έχουν άδικο θα δημοσιεύσουν διορθωτικό κείμενο με τη «συγγνώμη» τους.

«Εάν το θέμα είναι πραγματικά σοβαρό, θα διευθετηθεί στο δικαστήριο. Αν χάσουμε, είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε αποζημίωση ή να κλείσουμε, εάν είναι απαραίτητο. Αυτό μας ταιριάζει. Αλλά το γεγονός είναι, ότι ως τώρα,  ήμασταν πολύ αφελείς", γράφουν επίσης οι συντάκτες, σύμφωνα με την «Le Figaro”.

H κίνηση αυτή της εφημερίδας φαίνεται να κερδίζει τη συμπάθεια του κόσμου, σε μια στιγμή που ο κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping έχει ξεκινήσει μια καταστολή των αντιφρονούντων, επικρίνοντας το καθεστώς στο Διαδίκτυο. Η εξέγερση επομένως της «New Express”, θα μπορούσε να εκτροχιάσει την προσπάθειά του να επανακτήσει τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ