Συγκρούσεις στη Συρία

Συγκρούσεις στη Συρία Facebook Twitter
0

Κούρδοι μαχητές συγκρούονται με ομάδες τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις αφορούν την προσπάθεια και των δυο πλευρών να καταλάβουν πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, οι συγκρούσεις "άρχισαν γύρω στα μεσάνυχτα, την ώρα που οι Κούρδοι προχωρούσαν προς την Αλιαρουμπιέ, πόλη η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και άλλες ομάδες τζιχαντιστών και διήρκεσαν 12 ώρες."

Όπως ανέφερε σχετικά ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου "Οι Κούρδοι κατάφεραν να καταλάβουν δύο χωριά που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές, όμως θα τους είναι δύσκολο να ελέγξουν την Αλιαρουμπιέ γιατί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε έχει συγκεντρώσει στην περιοχή πολλούς μαχητές».

Να σημειώσουμε ότι εδώ και μήνες, μαίνονται μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και των Κούρδων, με στόχο την κατάληψη πόλεων της Συρίας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, επειδή αυτές αποτελούν "περάσματα" για πυρομαχικά και ανθρώπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM