Συγκρούσεις στη Συρία

Συγκρούσεις στη Συρία Facebook Twitter
0

Κούρδοι μαχητές συγκρούονται με ομάδες τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις αφορούν την προσπάθεια και των δυο πλευρών να καταλάβουν πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, οι συγκρούσεις "άρχισαν γύρω στα μεσάνυχτα, την ώρα που οι Κούρδοι προχωρούσαν προς την Αλιαρουμπιέ, πόλη η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και άλλες ομάδες τζιχαντιστών και διήρκεσαν 12 ώρες."

Όπως ανέφερε σχετικά ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου "Οι Κούρδοι κατάφεραν να καταλάβουν δύο χωριά που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές, όμως θα τους είναι δύσκολο να ελέγξουν την Αλιαρουμπιέ γιατί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε έχει συγκεντρώσει στην περιοχή πολλούς μαχητές».

Να σημειώσουμε ότι εδώ και μήνες, μαίνονται μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και των Κούρδων, με στόχο την κατάληψη πόλεων της Συρίας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, επειδή αυτές αποτελούν "περάσματα" για πυρομαχικά και ανθρώπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM