Προσγείωσαν το αεροπλάνο του Μοράλες, λόγω Σνόουντεν

Προσγείωσαν το αεροπλάνο του Μοράλες, λόγω Σνόουντεν Facebook Twitter
0

Στη Βιέννη αναγκάστηκε να προσγειωθεί το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες,, καθώς ενώ επέστρεφε από τη Μόσχα, Γαλλία και Πορτογαλία αρνήθηκαν να του δώσουν άδεια διέλευσης από τον εθνικό εναέριο χώρο τους.

Ο Μοράλες είχε συναντήσει στη Μόσχα τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όμως επειδή εκεί βρίσκεται και ο καταζητούμενος από την ΗΠΑ, πρώην πράκτορας των Αμερικανών, υπήρξαν αβάσιμες τελικά υποψίες, ότι επέβαινε στο αεροσκάφος του βολιβιανού προέδρου.

Τελικά δόθηκε το πράσινο φως για να συνεχιστεί το ταξίδι επιστροφής του Μοράλες αλλά η κίνηση του Παρισιού και της Λισαβόνας δημιούργησε αντιδράσεις.

Χθες το βράδυ, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Λα Παζ για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Παρισιού να απαγορεύσει, προσωρινά, την διέλευση από τον εναέριο χώρο του στο αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Βολιβίας. Πάντως Γάλλοι αξιωματούχοι διέψευδαν αργότερα ότι απαγόρευσαν την πτήση του προεδρικού αεροσκάφους πάνω από τη χώρα.

Ο Σνόουντεν παραμένει σύμφωνα με πληροφορίες στο αεροδρόμιο της Μόσχας, έχοντας καταθέσει αίτηση ασύλου σε συνολικά 21 χώρες, όμως μέχρι στιγμή η μία μετά την άλλη, οι χώρες απαντούν αρνητικά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM