["Κανένας δε γεννιέται ομοφοβικός" γράφει η αφίσα από τη Βραζιλία]

Σε πρόσφατο ποστ του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου με τίτλο «Οχετός μίσους και ρατσισμού εναντίον Καμίνη και gays στο ΥοuTube» διάβασα ένα σχόλιο που με προβλημάτισε. Το σχόλιο αναφερόταν σε μια φράση του Στάθη από το ποστ και ακολουθούσε με μια παράκληση/πρόκληση: «"ατιμώρητα να διαφημίζουν και να απλώνουν την ρητορική του μίσους" - να ακούσω την τιμωρία που προτείνετε.»

Η απάντηση στο τι τιμωρία θα μπορούσε να επιβληθεί σε όσους ξερνάνε ρητορική μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων ήρθε από μια αναπάντεχη πηγή – ένα χριστιανο-ορθόδοξο μπλογκ. Βέβαια, το μπλογκ μιλάει για πρακτικές που «εξαναγκάζουν τους στρέιτ να αποδεχτούν τους γκέι» και τις καταδικάζει μετά βδελυγμίας. Εμείς θα το πάρουμε αντιστρόφως ανάλογα. Στην ουσία πρόκειται για ένα νόμο που ποινικοποιεί τις προκαταλήψεις και την ομοφοβία.

Το ελληνο-ορθόδοξο μπλογκ αναδημοσιεύει (και συνυπογράφει) ένα παλιό άρθρο του συνωμοσιολόγου Henry Makow, που προειδοποιεί τον κόσμο ότι νόμοι κατά της ομοφοβίας, σαπουνόπερες και social engineering θα εξαναγκάσουν τους ετεροφυλόφιλους και τα παιδιά μας να γίνουν γκέι. Έτσι απλά και τόσο σαχλά. Καταγγέλει συνωμοσία υπέρ των γκέι και προσπάθεια φήμωσης όσων μισούν τους γκέι. Αλλοιώνει εντελώς την είδηση που μας έρχεται από την Βραζιλία, όπου πριν λίγο καιρό συζητήθηκε η ψήφιση ενός νόμου που θα αντιμετώπιζε με ποινές την ομοφοβια και την έξαρση βίας κατά των ΛΟΑΤ.

Το παραληρηματικό κείμενο που θα διαβάσετε παρακάτω στάζει μίσος, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση της αλήθειας και υστερία. Παραθέτω μερικά ανατριχιαστικά αποσπάσματα, μαζί με τις εικόνες του ποστ όπως αυτές δημοσιεύτηκαν μέσα στο κείμενο.

 

Του Marcos / San Paolo Bureau (henrymakow.com)Η παραπάνω (σοκαριστική) φωτογραφία είναι από το υλικό της κυβέρνησης της Βραζιλίας που θα μοιραστεί στα γυμνάσια όλης της χώρας.
Μια σκιά πλανιέται πάνω από τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στη Βραζιλία. Το όνομά της είναι ‘νόμος PLC122’.

Εάν αυτός ο νόμος εγκριθεί, κάθε είδους ηθικής, θρησκευτικής, φιλοσοφικής ή ιατρικής γνώμης κατά του ομοφυλόφιλου τρόπου ζωής, θα υποβάλει το συγγραφέα σε φυλάκιση και βαριά πρόστιμα. Και αυτό δεν θα αφορά μόνο τα μεγάλα εμπορικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και τα blogs, τις εκπομπές θρησκευτικού περιεχομένου, ακόμα και τις ιδιωτικές συνομιλίες. Από τις μέρες του Ναζιστικού Κόμματος και της Μαοϊκής Πολιτιστικής Επανάστασης,δεν έχουμε δει μια τέτοια κατάφωρη προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυτό το μέγεθος.Μια βαριά εκστρατεία των ΜΜΕ βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και αρκετά χρόνια, όπου μόνο pro-gay ειδήσεις εμφανίζονται στις εφημερίδες. Μια τεράστια εκστρατεία απευαισθητοποίησης του κοινού προωθείται επίσης από το βραζιλιάνικο κανάλι ‘Globo TV’, μέσα από τις σαπουνόπερές του, που παρακολουθούνται από την πλειοψηφία του πληθυσμού. Οι περισσότεροι συγγραφείς σαπουνόπερων είναι είτε ανοιχτά γκέι ή αριστεροί. Έχουν παρουσιάσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών ρομαντικά ζευγάρια ομοφυλοφίλων, ιστορίες ομοφυλόφιλων υπό διωγμό και τελικά γκέι γαλλικά φιλιά, με τρόπο που μόνο ως social engineering (κοινωνική μηχανική) μπορεί να περιγραφε.

Ένα πρακτικό παράδειγμα μεροληψίας ήταν η ευρεία κάλυψη από τα media της χώρας, της επίθεσης που δέχτηκε ένας γκέι από κάποιον αλήτη, στο Σάο Πάολο. Αν και δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι ο επιτιθέμενος γνώριζε ότι το θύμα ήταν ομοφυλόφιλος, και ότι αυτό συνέβη μετά τα μεσάνυχτα, σε μια επικίνδυνη περιοχή για κάθε άτομο, το θέμα συζητήθηκε για εβδομάδες. Τα περισσότερα εγκλήματα κατά ομοφυλόφιλων ατόμων στη Βραζιλία έχουν διαπραχθεί από τους συντρόφους τους, ή σχετίζονται με τα ναρκωτικά ή την πορνεία, όπως συμβαίνει με τους τραβεστί (συνήθως είναι και τοξικομανείς και πόρνες). Υπάρχει σχεδόν μηδενική πραγματική ομοφοβία στη Βραζιλία. Σε όλη μου τη ζωή, δεν έχω δει ποτέ ένα γκέι άτομο να είναι θύμα εκφοβισμού.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε δει πολλές επιθέσεις από ομοφυλόφιλους παιδεραστές (βιασμούς και δολοφονίες) σε παιδιά, ακόμα και από εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Αυτές οι περιπτώσεις συχνά παραμελούνται από τα μέσα ενημέρωσης και, όταν δημοσιευθούν, ο δημοσιογράφος δεν γράφει ποτέ τη λέξη ‘ομοφυλόφιλος’.

Η επόμενη κίνησή τους είναι η προώθηση του «gay kit», μιας σειράς από DVD που παρήχθησαν από την κυβέρνηση, που δείχνουν σαφή γκέι συμπεριφορά σε παιδιά, που πρέπει να δουν οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, προκειμένου να τους δοθεί κίνητρο για ένα ‘γκέι lifestyle’. Στο μέλλον, τίποτα δεν θα είναι αδύνατο. Ιατρικές ειδήσεις, όπως η πρόσφατη μελέτη που δείχνει ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν διπλά ποσοστά καρκίνου, θα πρέπει να λογοκρίνονται. Συντηρητικά blogs και θρησκευτικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια, θα τεθούν εκτός νόμου. Αν απολύσεις έναν τεμπέλη, ανίκανο ομοφυλόφιλο εργαζόμενο, θα πηγαίνεις φυλακή. Αν δεν προσλάβεις έναν ομοφυλόφιλο θα πηγαίνεις φυλακή. Αν παραθέσεις ένα απόσπασμα από τηνΒίβλο για την ομοφυλοφιλία, θα πηγαίνεις φυλακή. Αν διαμαρτύρεσαι για δύο άντρες που φιλιούνται και χαϊδεύονται σε ένα εστιατόριο μπροστά στα παιδιά σου, θα πηγαίνεις φυλακή (ο νόμος το λέει συγκεκριμένα έτσι). Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου θα ήταν αρκετό για να με βάλει στη φυλακή. Η κοινωνία θα είναι στο έλεος μιας ειδικής κάστας, με ειδικά προνόμια.

Ο νόμος αυτός θα κάνει το ομοφυλοφιλικό σεξ το πιο ιερό πράγμα στη Βραζιλία. Περισσότερο από το Θεό, περισσότερο από τα παιδιά. Στη χώρα αυτή, έχουμε δει όλα τα είδη των βεβηλώσεων, όπως εικόνες του Χριστού βυθισμένες στα ούρα και ακόμη και έναν ομοφυλόφιλο να βγάζει ένα ροζάριο από το ορθό έντερο του, στις επιχορηγούμενες από το κράτος εκδηλώσεις «τέχνης». Αυτό θεωρείται αυτο-έκφραση.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θεωρούν τη Βραζιλία ως το επόμενο ‘θαύμα του κόσμου’, ιδιαίτερα αφότου οι μαρξιστές ανέλαβαν τη χώρα. (Στην φώτο: ο πρόεδρος Λούλα με την σημαία των ομοφυλόφιλων).

--------

Τι πραγματικά συμβαίνει; Τι ανάγκασε τη Βραζιλία να σκεφτεί να υιοθετήσει νομοθεσία που ποινικοποιεί το μίσος και τη βία εναντίον των γκέι, των λεσβιών και των τρανς;

Μερικά πραγματικά περιστατικά. Μαθαίνουμε ότι την περασμένη βδομάδα δεν πέρασε το νομοσχέδιο που θα ποινικοποιούσε την ομοφοβία, καθώς το μπλόκαρε ισχυρό λόμπι Ευαγγελιστών πολιτικών. Η αρχή πάντως έγινε.


Μόνο πέρσι δολοφονήθηκαν 250 ΛΟΑΤ άτομα στη Βραζιλία.  Είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου για μια τρανς. Δείτε το βίντεο.Παρ’ όλα αυτά, ευχάριστη είδηση παραμένει το γεγονός ότι συζητιέται πλέον από πολλές πλευρές ένας τρόπος «τιμωρίας» όσων πυροβολούν καθημερινά τους γκέι, τις λεσβίες και τις τρανς είτε με όπλα, είτε με λεκτικά πυρά και πρακτικές διακρίσεων.

 

ΥΓ. 1.
Ο ομοφοβικός συνωμοσιολόγος Henry Makow σε παλιότερο του ποστ προσπαθεί να μας πείσει πως η ταινία Brokeback Mountain και άλλες «καμπάνιες προώθησης των γκέι» αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας ειδικής κλίκας Illuminati που θέλουν να ανατρέψουν το ετεροφυλοφιλικό κατεστημένο και να μας κάνουν όλους γκέι. Δυστυχώς, κάποιες χώρες της Αφρικής - και όχι μόνο- παίρνουν το θέμα πολύ σοβαρά και αναδεικνύουν την ομοφυλοφιλία σε μάστιγα, εκπονώντας προγράμματα για να την εξοντώσουν. Στυγνά.


[Ουγκάντα, διαδήλωση κατά της ομοφυλοφιλίας, Μάρτιος 2011]


ΥΓ. 2.
Στην Ουγκάντα φαίνεται να μην περνάει η πρόταση νόμου που επισείει την θανατική ποινή για το έγκλημα του να είσαι γκέι ή λεσβία και επιβάλλει ισχυρές ποινές σε όσους δεν καρφώνουν τους γκέι συγγενείς τους στις αρχές. Μετά τη διεθνή κατακραυγή το ομοφοβικό καθεστώς έκανε ένα βήμα πίσω, συνεχίζοντας πάντως να ποτίζει με μίσος τον κόσμο και να συντηρεί το φόβο και την τρομοκρατία. Δείτε ένα σχετικό βίντεο.

 

ΥΓ. 2.
Ο κωμικός Ray William Johnson καυτηριάζει την υστερία με τον «ιό των γκέι» σε ένα βίντεο που έχει μέχρι στιγμής  πάνω από 5,5 εκατομμύρια επισκέψεις. Το Gay bug ανέβηκε και στο Top 10 των καλύτερων βίντεο της Huffington Post για την περασμένη βδομάδα. Δείτε το εδώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr