Αιτήσεις σε 21 χώρες για άσυλο από τον Σνόουντεν

Αιτήσεις σε 21 χώρες για άσυλο από τον Σνόουντεν Facebook Twitter
0

Αιτήσεις για άσυλο σε 21 χώρες, έχει κάνει ήδη ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος παραμένει στη Μόσχα, υπό την «ανοχή» του Πούτιν που τον καλεί να διαλέξει προορισμό, λέγοντας ότι δεν τον παραδίδει στις ΗΠΑ.

Ο πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις πολιτών και κρατών, έχει ζητήσει άσυλο σε χώρες όπως η Ρωσία, η Iσλανδία, ο Iσημερινός, η Κούβα, η Bενεζουέλα, η Βραζιλία, η Ινδία, η Κίνα, η Gερμανία και η Γαλλία.

Παράλληλα έριξε τα βέλη του κατά του Ομπάμα, κάνοτνας λόγο για εξαπάτηση από έναν παγκόσμιο ηγέτη.  Με ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε από το Wikileaks, ο Σνόουντεν αναφέρει:

«Αναφέρεται ότι μετά την υπόσχεσή του να μην πράξει κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος διέταξε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να πιέσει τους ηγέτες εθνών, από τα οποία έχω ζητήσει άσυλο, να μου το αρνηθούν ...Αυτό το είδος εξαπάτησης από ένα παγκόσμιο ηγέτη δεν εκπροσωπεί τη δικαιοσύνη».

Κατηγορεί δε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι «χρησιμοποίησε την υπηκοότητα ως όπλο» ενάντια στις προσπάθειές του να αναζητήσει άσυλο. Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στις πεποιθήσεις του».

Ο Σνόουντεν έδωσε ταυτόχρονα στη δημοσιότητα επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, με την οποία τον ευχαριστεί για την υποστήριξή του και για την άρνησή του να τον εκδώσει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ