Αιτήσεις για άσυλο σε 21 χώρες, έχει κάνει ήδη ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος παραμένει στη Μόσχα, υπό την «ανοχή» του Πούτιν που τον καλεί να διαλέξει προορισμό, λέγοντας ότι δεν τον παραδίδει στις ΗΠΑ.

 

Ο πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις πολιτών και κρατών, έχει ζητήσει άσυλο σε χώρες όπως η Ρωσία, η Iσλανδία, ο Iσημερινός, η Κούβα, η Bενεζουέλα, η Βραζιλία, η Ινδία, η Κίνα, η Gερμανία και η Γαλλία.

 

Παράλληλα έριξε τα βέλη του κατά του Ομπάμα, κάνοτνας λόγο για εξαπάτηση από έναν παγκόσμιο ηγέτη.  Με ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε από το Wikileaks, ο Σνόουντεν αναφέρει:

«Αναφέρεται ότι μετά την υπόσχεσή του να μην πράξει κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος διέταξε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να πιέσει τους ηγέτες εθνών, από τα οποία έχω ζητήσει άσυλο, να μου το αρνηθούν ...Αυτό το είδος εξαπάτησης από ένα παγκόσμιο ηγέτη δεν εκπροσωπεί τη δικαιοσύνη».

 

Κατηγορεί δε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι «χρησιμοποίησε την υπηκοότητα ως όπλο» ενάντια στις προσπάθειές του να αναζητήσει άσυλο. Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στις πεποιθήσεις του».

 

Ο Σνόουντεν έδωσε ταυτόχρονα στη δημοσιότητα επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, με την οποία τον ευχαριστεί για την υποστήριξή του και για την άρνησή του να τον εκδώσει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr