Η Αίγυπτος στην κόψη του ξυραφιού

Η Αίγυπτος στην κόψη του ξυραφιού Facebook Twitter
1

Μαζικές διαδηλώσεις είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Αίγυπτο με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας. Οι αντίπαλοι του Αιγύπτιου προέδρου, του καταλογίζουν ότι δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και ότι απέτυχε στα θέματα ασφαλείας.

Το επίκεντρο της διαδηλώσεων είναι και πάλι η πλατεία Ταχρίρ. Σύμφωνα με το BBC πολλοί από τους πολίτες που έχουν βγει στους δρόμους αισθάνονται προδομένοι  από τον Μόρσι που υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, αλλά η θητεία του διέπεται από ενέργειες υπέρ του κόμματός του.

 

Η Αίγυπτος στην κόψη του ξυραφιού Facebook Twitter

Παράλληλα με τις συγκεντρώσεις κατά του Μόρσι, υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου διοργανώνουν και αυτοί τη δική τους διαδήλωση στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου. Οι παράλληλες διαδηλώσεις δημιουργούν φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων, καθώς οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ σχεδιάζουν πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Στο Κάιρο, οι διαδηλωτές κατά του Μόρσι φωνάζουν «Φύγε! Φύγε!», ενώ ανάλογα συνθήματα επικρατούν και σε άλλες μεγάλες αιγυπτιακές πόλεις, όπως στην Αλεξάνδρεια και στο  Port Said.  

Αντιθέτως, στην πόλη Νασρ διαδήλωση πραγματοποιούν υποστηρικτές του Μόρσι, προειδοποιώντας με πανό ότι « η νομιμότητα έχει και μια κόκκινη γραμμή». Μάλιστα κάποιοι κουβαλούν πανό που γράφουν ότι είναι πρόθυμοι να γίνουν μάρτυρες για να παραμείνει ο Μόρσι στην εξουσία.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης λένε ότι περισσότεροι από 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτημα για διεξαγωγή εκλογών και προτρέπουν τους υπογράφοντες να διαδηλώσουν στην πλατεία Ταχρίρ.  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια