Μαζικές διαδηλώσεις είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Αίγυπτο με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας. Οι αντίπαλοι του Αιγύπτιου προέδρου, του καταλογίζουν ότι δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και ότι απέτυχε στα θέματα ασφαλείας.

 

Το επίκεντρο της διαδηλώσεων είναι και πάλι η πλατεία Ταχρίρ. Σύμφωνα με το BBC πολλοί από τους πολίτες που έχουν βγει στους δρόμους αισθάνονται προδομένοι  από τον Μόρσι που υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, αλλά η θητεία του διέπεται από ενέργειες υπέρ του κόμματός του.

 

 

Παράλληλα με τις συγκεντρώσεις κατά του Μόρσι, υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου διοργανώνουν και αυτοί τη δική τους διαδήλωση στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου. Οι παράλληλες διαδηλώσεις δημιουργούν φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων, καθώς οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ σχεδιάζουν πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

 

Στο Κάιρο, οι διαδηλωτές κατά του Μόρσι φωνάζουν «Φύγε! Φύγε!», ενώ ανάλογα συνθήματα επικρατούν και σε άλλες μεγάλες αιγυπτιακές πόλεις, όπως στην Αλεξάνδρεια και στο  Port Said.  

 

Αντιθέτως, στην πόλη Νασρ διαδήλωση πραγματοποιούν υποστηρικτές του Μόρσι, προειδοποιώντας με πανό ότι « η νομιμότητα έχει και μια κόκκινη γραμμή». Μάλιστα κάποιοι κουβαλούν πανό που γράφουν ότι είναι πρόθυμοι να γίνουν μάρτυρες για να παραμείνει ο Μόρσι στην εξουσία.

 

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης λένε ότι περισσότεροι από 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτημα για διεξαγωγή εκλογών και προτρέπουν τους υπογράφοντες να διαδηλώσουν στην πλατεία Ταχρίρ.  

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr