Η Αίγυπτος στην κόψη του ξυραφιού

Η Αίγυπτος στην κόψη του ξυραφιού Facebook Twitter
1

Μαζικές διαδηλώσεις είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Αίγυπτο με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας. Οι αντίπαλοι του Αιγύπτιου προέδρου, του καταλογίζουν ότι δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και ότι απέτυχε στα θέματα ασφαλείας.

Το επίκεντρο της διαδηλώσεων είναι και πάλι η πλατεία Ταχρίρ. Σύμφωνα με το BBC πολλοί από τους πολίτες που έχουν βγει στους δρόμους αισθάνονται προδομένοι  από τον Μόρσι που υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, αλλά η θητεία του διέπεται από ενέργειες υπέρ του κόμματός του.

 

Η Αίγυπτος στην κόψη του ξυραφιού Facebook Twitter

Παράλληλα με τις συγκεντρώσεις κατά του Μόρσι, υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου διοργανώνουν και αυτοί τη δική τους διαδήλωση στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου. Οι παράλληλες διαδηλώσεις δημιουργούν φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων, καθώς οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ σχεδιάζουν πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Στο Κάιρο, οι διαδηλωτές κατά του Μόρσι φωνάζουν «Φύγε! Φύγε!», ενώ ανάλογα συνθήματα επικρατούν και σε άλλες μεγάλες αιγυπτιακές πόλεις, όπως στην Αλεξάνδρεια και στο  Port Said.  

Αντιθέτως, στην πόλη Νασρ διαδήλωση πραγματοποιούν υποστηρικτές του Μόρσι, προειδοποιώντας με πανό ότι « η νομιμότητα έχει και μια κόκκινη γραμμή». Μάλιστα κάποιοι κουβαλούν πανό που γράφουν ότι είναι πρόθυμοι να γίνουν μάρτυρες για να παραμείνει ο Μόρσι στην εξουσία.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης λένε ότι περισσότεροι από 22 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτημα για διεξαγωγή εκλογών και προτρέπουν τους υπογράφοντες να διαδηλώσουν στην πλατεία Ταχρίρ.  

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια