Oι Γάλλοι θα προσπαθήσουν να μην είναι σνομπ και αγενείς

Oι Γάλλοι θα προσπαθήσουν να μην είναι σνομπ και αγενείς Facebook Twitter
14

Πολλοί τουρίστες κατηγορούν τους Γάλλους για σνομπ συμπεριφορά. Το Παρίσι επιχειρεί να διασώσει τη φήμη του εκδίδοντας έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς για τους ξένους επισκέπτες.

Σερβιτόροι, οδηγοί ταξί και πωλητές, που μέχρι σήμερα τους χαρακτήριζαν αγενείς και αδιάφορους, μελετούν το εξασέλιδο φυλλάδιο που περιέχει συμβουλές, κατευθύνσεις και πληροφορίες για τις συνήθειες και την κουλτούρα άλλων εθνικοτήτων.

Η Γαλλία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικός προορισμούς. Μόνο το Παρίσι υποδέχεται κάθε χρόνο 29 εκατομμύρια τουρίστες, που δίνουν μεγάλη ώθηση στην οικονομία σε δύσκολους καιρούς.

Το εμπορικό επιμελητήριο του Παρισιού εξέδωσε 30.000 αντίτυπα του οδηγού και ανέβασε όλες τις πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Μπορεί οι Γάλλοι να εφηύραν το savoir vivre όμως αποδεικνύεται ότι στον τουρισμό χρειάζονται φροντιστήριο καλών τρόπων.

Όσο για το αν η καμπάνια θα έχει αποτέλεσμα, ένα ταξίδι στην πόλη φωτός θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις!

Πηγή: Euronews

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Οι Γάλλοι είναι και σνομπ και αγενείς και αφόρητα ιδιότροποι θα προσθέσω. Και μπορεί να είναι τυπικοί, αλλά τους λείπει η ουσιαστική ευγένεια, είναι όντως άξεστοι. Και κουτσομπόληδες, μην ξεγελαστείτε αν σας το παίζουν συμπαθητικοί, ρίχνουν θάψιμο πίσω από την πλάτη σου.. Στο Παρίσι είναι πιο ισορροπημένοι νομίζω, στο βορρά όπου μένω είναι οι κλασικοί Γάλλοι...
Στο αεροπλάνο απο Αμερική προς Παρίσι. Αμερικανός τουρίστας, "Μπορούμε να μοιραστούμε το ντουλαπάκι για τις χειραποσκευές μας"Γάλλος τουρίστας, κλείνει το ντουλάπι με το χέρι του έχοντας μόνο τις δικές του χειραποσκευες μέσα και η συζήτηση τελειώνει εκεί.
A πα πα ..οχι οτι οι Ελληνες ειμαστε καλυτεροι. Εμεις τους γδερνουμε με το γαντι, να τα λεμε κ αυτα.Ενα καλοκαιρι πηγα Γαλλια. Καταρχην το Παρισι μου φανηκε πανβρωμικο, σιχαινομουν να αγγιξω οπουδηποτε, κατα δευτερον τους μιλαγες, σε εγραφαν....Θυμαμαι ειχαμε παει να φαμε στην Μονμαρτη και ο τυπος στο εστιατοριο αν κ δε καταλαβαιναμε τι ελεγε, μονο απο την εκφραση του προσωπου και το παραμιλητο καταλαβαινες οτι μας εβριζε...Αλλη μια φορα παλι κεντρο Παρισιου σε ενα εστιατοριο που και καλα γινεται παντα χαμος, μας ειχαν στο περιμενε 45 λεπτα και ειχαμε και ενα θεμα με το φαγητο.ΝΟ ΜΕΡΣΙ....ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΑΠΑΓΩ...
να μην ξαναπάρεις. Να μείνεις για πάντα στην Αθήνα με τους ευγενέστατους ταξιτζήδες τους ευγενέστατους δημοσίους υπαλλήλους και τους Έλληνες που ειναι καλύτεροι από τον οποιοδήποτε άλλο. Σε όσους δεν άρεσε η Γαλλία και το Παρίσι έχω να πω ότι είναι ο υπ αριθμόν ενα τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Εσείς να πηγαίνετε στη Βουδαπέστη και στην Πράγα το Παρίσι παραείναι ψηλά για τις απαιτήσεις σας.
Δεν είμαι Γάλλος αλλά έχω ζήσει κι εγώ αρκετά χρόνια στη συγκεκριμένη χώρα. Δεν λέω ότι είναι τέλεια αλλά δεν μπορώ τη μιζέρια των Ελλήνων που όποτε πάνε στο Παρίσι όλο κάτι τους βρωμάει (έχουν μάθει από την πεντακάθαρη Αθήνα βλέπεις)
Όχι και ευγενέστατοι, και ειδικά στις συναναστροφές τους με ξένους είναι εξαιρετικά απροσάρμοστοι και κοινωνικά αδέξιοι. Παντού υπάρχει βεβαίως και η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
χαχαχα, καλοί είναι οι καημένοι... απλά τους βγήκε το όνομα γιατί υπάρχουν μερικοί απαράδεκτοι που αρνούνται να μιλήσουν άλλη γλώσσα από τη δική τους ακόμη κι αν είναι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου και γνωρίζουν αγγλικά/γερμανικά/φαλαινέζικα κλπ άψογα!
Αφου είναι ευγενέστατοι τότε γιατί δεν τους άφησες φιλοδώρημα; Οι Γαλλοι πάντως δεν αφήνουν σχεδόν ποτέ, ούτε στο εξωτερικό ούτε στην χώρα τους! Τώρα όσο για την ευγένεια μάλλον εσύ έπεσες σε εξαιρέσεις...μένω 2 χρόνια στην Γαλλία και δεν έχω γνωρίσει πιο σνομπ και αγενή λαό.